Μάθετε για τα αμύγδαλα!

Τα αμύγδαλα είναι ένας από τους πιο θρεπτικούς ξηρούς καρπούς για τον άνθρωπο.

  1. Μία χούφτα αμύγδαλα αποδίδει 165 θερμίδες αλλά και μας προμηθεύει με βιταμίνη Ε. Συγκεκριμένα, μια χούφτα αμύγδαλα, περιέχει το 35% της συνιστώμενης ημερήσιας ανάγκης σε βιταμίνη Ε, η οποία αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό προστατεύοντας τον οργανισμό από την γήρανση, τις καρδιοπάθειες και τον καρκίνο.
  2. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (22γρ ανά 100γρ αμύγδαλα) καθιστώντας τα μία εξαιρετική επιλογή όχι μόνο για χορτοφάγους αλλά και για την περίοδο τον νηστειών.
  3. Συμβάλλουν στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) χωρίς να μειώνουν την καλή χοληστερόλη (HDL), προστατεύοντας μας από καρδιαγγειακές παθήσεις.
  4. Ακόμα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό JAMA τόνισε ότι η κατανάλωση τους μείωσε το ρίσκο εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ.
  5. Σε 100γρ αμύγδαλα περιέχονται οι τέσσερις βασικές θρεπτικές ουσίες=22γρ πρωτεΐνες, 22γρ υδατάνθρακες, 50 γρ καλά λιπαρά και 12 γρ φυτικές ίνες. Τα 12 γραμμάρια φυτικών ινών καλύπτουν το 30% της ημερήσιας ποσότητας που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός.
  6. Μόλις 1/4 του φλιτζανιού αμύγδαλα, έχει σχεδόν τόσο ασβέστιο, όσο και 1/4 του φλιτζανιού γάλα, οπότε τα αμύγδαλα αποτελούν αρκετά σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της οστεοπόρωσης και είναι ένα καλό υποκατάστατο σε χορτοφάγους, άτομα που νηστεύουν ή που δεν τους αρέσει το γάλα. Τα 100γρ αμύγδαλα περιέχουν 240mg ασβέστιο.

Προσοχή όμως στην υπερβολική κατανάλωση αμυγδάλων αφού έχουν πολλές θερμίδες. Ακόμα προτιμήστε πάντοτε τα ανάλατα αμύγδαλα αφού δεν αυξάνουν το ρίσκο υπέρτασης.

nataly kyriakidou - Μάθετε για τα αμύγδαλα!Νάταλυ Κυριακίδου
Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος με ειδίκευση στην Παχυσαρκία
(BSc, RD, MSc Weight Management)
0035722758158

nataly.kyriakidou@hotmail.co.uk

Website



Κάνε εγγραφή στο δωρεάν newsletter - Όλα τα νέα στο email σου!

Σου άρεσε? Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Δες ακόμα :

Posted by Μυρτω Παπαδοπουλου on 20 November 2012