Οι κορυφαίες τάσεις στα τζιν για το 2024

Τα τζιν είναι ο θεμέλιος λίθος των αγαπημένων μας ρούχων, αλλά αυτό δεν συνέβαινε πάντα. Τα στενά τζιν κυριαρχούσαν στην αγορά για χρόνια. Ωστόσο, την τελευταία μισή δεκαετία περίπου, οι τάσεις στα τζιν έχουν αποκτήσει τη δική τους μορφή, με περισσότερα κοψίματα, μήκη και χρώματα για να διαλέξεις από ποτέ.

Πέρυσι, το στενό ντένιμ πέρασε σε δεύτερη μοίρα έναντι πιο χαλαρών μοντέλων, όπως τα low-rise φαρδιά τζιν, τα παντελόνια cargo με τσέπες και οι τζιν φούστες. Ενώ αυτά θα συνεχίσουν να ισχύουν και το 2024, υπάρχουν μερικοί άλλοι βασικοί παίκτες στις τάσεις στα τζιν που μοιάζουν ιδιαίτερα ανανεωμένοι.

taseis jeans pexels scott foltz 13210600 440 x 660 - Οι κορυφαίες τάσεις στα τζιν για το 2024

Photo by Scott Foltz

Από το αυστηρό λευκό πουκάμισο και τα loafers μέχρι το σακάκι που φοράω πάνω από ένα τοπ με μπουστάκι και τακούνια, το τζιν είναι η επιλογή μας για σχεδόν κάθε περίσταση. Στην πραγματικότητα, καθώς το 90% των ρούχων που φοράμε από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάρτιο θα περιλαμβάνει ένα τζιν, μπορούμε πάντα να δικαιολογήσουμε την απόλαυση ενός νέου ζευγαριού αυτή τη στιγμή του χρόνου. Αλλά ποιο να διαλέξουμε;

Για να ξεχωρίσουμε τις επιλογές, ξεκίνησαμε να ανακαλύψουμε τις κορυφαίες τζιν τάσεις του 2024. Τι βρήκαμε; Ότι είναι επτά τύποι τζιν που αρχίζουν να ανεβαίνουν σε δημοτικότητα. Από τα ξεπλυμένα και το distressing μέχρι τα statement διακοσμητικά και τα υπερβολικά τελειώματα, προχωρήστε για να δείτε τις εννέα τάσεις στα τζιν για το 2024 που θα κάνουν τα σύνολά σας να φαίνονται μοντέρνα όλη τη χρονιά.

Πιθανότατα είστε ήδη εξοικειωμένες με ορισμένες από αυτές τις τάσεις, όπως τα σκουρόχρωμα τζιν ή τα λευκασμένα λευκά τζιν. Οι αγοραστές εξακολουθούν να αγκαλιάζουν τις χαλαρές σιλουέτες, καθώς τα χαλαρά τζιν με ίσιο πόδι, το πέταλο και τα υπερμεγέθη τζιν είναι σε άνοδο.

 

1. Σκουρόχρωμο τζιν

Οι βαθιές αποχρώσεις του indigo δίνουν πάντα μια πιο στιλάτη και αριστοκρατική εμφάνιση στο denim και πολλοί σχεδιαστές παρουσίασαν κομψά τζιν και ξεχωριστά κομμάτια σε σκούρες αποχρώσεις.

Οι Gucci, Miu Miu και Helmut Lang υποστηρίζουν αυτή την τάση, και είναι ενδιαφέρον ότι στην πασαρέλα όλοι συνδύασαν αυτό το χρώμα με μια περιορισμένη χρωματική παλέτα μπλε του μεσονυκτίου και καμηλό.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anouk Yve (@anoukyve)

2. Εκρού τζιν

Αυτά τα χαλαρά εκρού τζιν δεν είναι μόνο το τέλειο αντίδοτο στα κλασικά λευκά skinny του Καλοκαιριού, και τα καλύτερα νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να περιμένουμε μέχρι το Καλοκαίρι για να τα φορέσουμε!

Επικρατέστερο στις Proenza Schouler και MSGM, μπορείτε να περιμένετε να δείτε αυτή την τάση του τζιν να αυξάνεται καθώς προχωράμε προς το 2024. (Μας αρέσει να συνδυασμένο με ένα μαύρο δερμάτινο μπουφάν για αντίθεση).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anouk Yve (@anoukyve)

 

3. Τζιν της δεκαετίας του ’90 σε ίσια γραμμή

 

Τα τζιν με ίσιο πόδι και ανοιχτή απόχρωση, που θα είχατε δει να φοράει η Kate Moss ή η Carolyn Bessette-Kennedy στις αρχές της δεκαετίας του ’90, είναι τάση εδώ και αρκετές σεζόν και θα παραμείνει το αγαπημένο κόψιμο των μινιμαλιστών το 2024 και μετά.

Τα ζευγάρια της Tove έχουν ένα ελαφρώς πιο φαρδύ παντελόνι, ενώ η Proenza Schouler προσθέτει ένα σημείο ενδιαφέροντος σε αυτό το κλασικό στυλ με μια πολυεπίπεδη λεπτομέρεια στη μέση.

Το στυλ είναι διαχρονικό, με πιο χαλαρή εφαρμογή και φθαρμένα πλυσίματα που προσφέρουν επιπλέον “off-duty” ενέργεια.

 

4. Horseshoe τζιν

Η σιλουέτα του πετάλου κερδίζει σιγά σιγά έδαφος από τότε που η Alaïa την συμπεριέλαβε στη συλλογή της για το φθινόπωρο/χειμώνα 2023 και έχει ένα ασυνήθιστο καμπύλο σχήμα που προεξέχει από το γοφό και στενεύει στον αστράγαλο με τρόπο που μοιάζει με μπανάνα.

“Το Horseshoe είναι λίγο σαν γλυπτό, αλλά εξακολουθεί να έχει την ικανότητα να δείχνει χαλαρό και εκλεπτυσμένο.

Παραπέμπει σε vintage στυλ, αλλά μοιάζει μοντέρνο”, δήλωσε προηγουμένως στη Vogue η Marianne McDonald, δημιουργική διευθύντρια της Citizens Of Humanity, για το πώς αυτό μοιάζει επίκαιρο για την εποχή μας.

“Είναι ένα διχαστικό στυλ όμως, και όταν πρωτοαναρτήθηκε στο Instagram ο κόσμος είχε πολύ έντονες απόψεις.

Τότε ήταν που συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε ένα best seller στα χέρια μας!”

5. Τζιν με γυρισμένο τελείωμα

 

Είτε πάρετε ένα μακρύ τζιν παντελόνι και το φτιάξετε μόνοι σας είτε επιλέξετε μια επιλογή με έτοιμο τελείωμα, βλέπουμε όλο και περισσότερους influencers να φορούν (και σχεδιαστές να δημιουργούν) τζιν με γυρισμένο τελείωμα.

Σύμπτωση; Στη μόδα, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Θα είναι μια από τις τάσεις στα τζιν για το 2024.

 

6. Τζιν σε μεταλλικό χρώμα

Τα ασημένια παντελόνια ήταν μια από τις κυρίαρχες τάσεις της φετινής σεζόν και τώρα, μπορούμε να περιμένουμε να τα δούμε να μεταφέρονται στην καθημερινή ενδυμασία μέσω υφασμάτων και σιλουέτες τύπου τζιν.

Δοκιμάστε τα – έχω την αίσθηση ότι θα εκπλαγείτε με το πόσο πολύ σας αρέσουν.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KY & FRAN (@babesontrend)

 

7. Flare τζιν

Ενώ το πλήθος των σχημάτων και των κοψίματος των τζιν είναι ευρύ και συχνά συντριπτικό, υπάρχει ένα στυλ που συνεχίζει να εμφανίζεται σε όλες τις δεκαετίες και αυτό είναι το flared τζιν.

Αποπνέουν γαλλική γοητεία και αξιοποιούν την αισθητική της δεκαετίας του ’70, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της μόδας εδώ και μερικές σεζόν- αν δεν έχετε ακόμα υιοθετήσει τα flares, θεωρήστε το 2024 την ιδανική χρονιά για να το κάνετε.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Samira (@sam_sarah)



Κάνε εγγραφή στο δωρεάν newsletter - Όλα τα νέα στο email σου!

Σου άρεσε? Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Δες ακόμα :

Posted by Μυρτω Παπαδοπουλου on 24 January 2024