Τα kitten heels είναι πάλι στη μόδα. Δες εδώ πως θα φορέσεις το trend

Τα kitten heels είχαν αποκτήσει κακή φήμη στην κοινότητα της μόδας, επειδή είναι εκτός μόδας, άκομψα ή παιδιάστικα. Πρόσφατα, ωστόσο, σχεδιαστές όπως ο Christian Dior, ο Manolo Blahnik και ο Balenciaga επανέφεραν το αμφιλεγόμενο στυλ στη σκηνή, βάζοντας μοντέλα να περπατούν στην πασαρέλα με διάφορους τύπους kitten heels. Μπορείτε να φορέσετε αυτό το εκπληκτικά ευέλικτο (και άνετο!) παπούτσι σε κάθε περίσταση.

kitten heels papoutsia pexels rene asmussen 3167257 650 x 434 - Τα kitten heels είναι πάλι στη μόδα. Δες εδώ πως θα φορέσεις το trend

Photo by Rene Asmussen

Τι είναι τα kitten heels ;

Τα “kitten heels” είναι χαμηλοτάκουνα παπούτσια με λεπτό τακούνι, συνήθως ύψους περίπου 1,5 έως 5 εκατοστά.

Ο όρος προέρχεται από τον όρο “kitten,” που στα αγγλικά σημαίνει γατάκι, και αναφέρεται στο μικρό και λεπτό ύψος του τακουνιού, παρόμοιο με αυτό που ένα γατάκι θα είχε.

Είναι γνωστά για την ευκολία στο βάδισμα που προσφέρουν σε σύγκριση με ψηλότερα τακούνια, ενώ παράλληλα προσφέρουν μια εκλεπτυσμένη και θηλυκή εμφάνιση.

Είναι δημοφιλή στη γυναικεία μόδα και μπορούν να φορεθούν τόσο σε επαγγελματικές όσο και σε καθημερινές εμφανίσεις.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cierra O’day (@cierraoday)

Πώς να φορέσετε τα kitten heels

Τα kitten heels ταιριάζουν σχεδόν με τα πάντα στη ντουλάπα σας. Σχεδιάστηκαν για να είναι εύκολα και ευέλικτα, και έτσι είναι.

Φορέστε ένα kitten heels mule με midi φούστα ή μίνι φόρεμα.

Φορέστε μια γόβα kitten heel με ένα φόρεμα για πάρτι ή αναβαθμίστε το τζιν σας.

Τα κορίτσια του TikTok φορούν μυτερές γόβες kitten heels με φαρδιά ή bootcut τζιν, όπως ακριβώς κάναμε κι εμείς το 2004.

Για μια ρετρό αισθητική, συνδυάστε τα kitten heels σας με μια φαρδιά φούστα και ένα πουλόβερ σε στενή γραμμή, όπως έδειξε η Prada στην πασαρέλα.

Φορέστε τα με καλσόν! Φορέστε τα με κάλτσες!

Κυριολεκτικά, φορέστε τα με ό,τι θέλετε, γιατί όλα ταιριάζουν.

Γιατί να φορέσω kitten heels;

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να επιλέξει να φορέσει kitten heels:

  1. Κομψότητα: Τα kitten heels προσφέρουν έναν κομψό και κομψό τρόπο να προσθέσετε ύψος στο στυλ σας με άνεση χωρίς την καταπόνηση που έχουν τα πολύ ψηλά τακούνια.
  2. Άνεση: Είναι πιο άνετα από τα ψηλά τακούνια, καθώς το ύψος τους είναι μικρότερο και πιο εύκολο να περπατηθούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
  3. Ευελιξία στο Στυλ: Είναι ευέλικτα και μπορούν να συνδυαστούν με διάφορα στυλ ρούχων, από επαγγελματικά σύνολα μέχρι πιο καθημερινές εμφανίσεις.
  4. Κατάλληλα για Διάφορες Περιστάσεις: Είναι κατάλληλα τόσο για επίσημες όσο και για καθημερινές περιστάσεις, καθιστώντας τα ιδανικά για διάφορες ευκαιρίες.
  5. Ενισχύουν τη Θηλυκότητα: Τα kitten heels προσθέτουν μια θηλυκή πινελιά στην εμφάνιση, χωρίς τον υπερβολικό όγκο των ψηλών τακουνιών.
  6. Επιλογή για Καθημερινή Χρήση: Αν ψάχνετε για καθημερινά υποδήματα που να προσφέρουν στυλ και άνεση, τα kitten heels είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Η ιστορία των kitten heels.

Τα kitten heels υπάρχουν από την εποχή της Μαρίας Αντουανέτας, αλλά έγιναν δημοφιλή στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του ’50.

Τα κορίτσια στην εφηβεία και την εφηβεία φορούσαν συχνά kitten heels με τα επίσημα φορέματα και τα πουλόβερ τους αντί για ψηλότερα στιλέτο.

Αφού βγήκαν από τη μόδα για μερικές δεκαετίες, τα παπούτσια αυτά έκαναν μια επανεμφάνιση στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές της δεκαετίας του ’90, και έκτοτε αυξάνονται και μειώνονται στη δημοτικότητά τους, όχι χωρίς να λείπουν και οι αντιφάσεις.

Κάποιοι τα λατρεύουν – έχετε την ίδια εμφάνιση χωρίς τον πόνο – και κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι είναι απίστευτα ανόητα, μια φτωχή απομίμηση του πανίσχυρου στιλέτο.

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι kitten heels?


Τα παπούτσια αυτά παρουσιάζονται σε διάφορους τύπους και σχεδιασμούς για να ικανοποιήσουν διάφορα γούστα και προτιμήσεις στη μόδα. Ορισμένοι από τους διαφορετικούς τύπους περιλαμβάνουν:

  1. Classic Kitten Heels: Ο κλασικός τύπος με λεπτό τακούνι που έχει γίνει δημοφιλής για την εκλεπτυσμένη εμφάνισή του.
  2. Slingback Kitten Heels: Αυτά έχουν ένα λουράκι που περνά πίσω από τη φτέρνα, προσδίδοντας τους μια ενδιαφέρουσα και θηλυκή εμφάνιση.
  3. Pointed Toe Kitten Heels: Τα kitten heels με spitz (αιχμηρή) μύτη, που προσθέτουν έναν επιπλέον στοιχείο κομψότητας.
  4. Peep Toe Kitten Heels: Αυτά έχουν ένα μικρό άνοιγμα στη μύτη του παπουτσιού, αφήνοντας τα δάχτυλα να φαίνονται.
  5. Ankle Strap Kitten Heels: Με λουράκι που περνά γύρω από τον αστράγαλο για μια επιπλέον πινελιά στον σχεδιασμό.
  6. Block Heel Kitten Heels: Ενώ τα kitten heels συνήθως έχουν λεπτό τακούνι, ορισμένες εκδοχές έχουν block τακούνι, δηλαδή πιο παχύ και πλατύ.

Αυτοί είναι μερικοί από τους διαφορετικούς τύπους των kitten heels που μπορεί να συναντήσει κανείς στον χώρο της μόδας, και οι σχεδιαστές προσφέρουν συχνά μοναδικούς συνδυασμούς για να προσαρμόσουν το στυλ σε διάφορες προτιμήσεις.



Κάνε εγγραφή στο δωρεάν newsletter - Όλα τα νέα στο email σου!

Σου άρεσε? Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Δες ακόμα :

Posted by Μυρτω Παπαδοπουλου on 14 January 2024