5 Κομψοί Συνδυασμοί για την Midi Φούστα σας

midi fousta sindiasmoi

 Η midi φούστα, μια από τις πιο διαχρονικές και πολυπρόσωπες επιλογές στην γκαρνταρόμπα κάθε γυναίκας, αποτελεί ένα εύκολο κομμάτι που μπορεί να φορεθεί με αμέτρητους τρόπους. Σε αυτό το άρθρο, θα ανακαλύψουμε πέντε κομψούς και καινούργιους συνδυασμούς για να ανανεώσετε το στυλ σας με τις αγαπημένες σας midi φούστες. Από καθημερινές εμφανίσεις μέχρι επίσημα events, η midi φούστα μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε περίσταση και να αναδείξει την προσωπική σας γοητεία. Ας ξεκινήσουμε!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rosie HW (@rosiehw)

Τι είναι η Midi Φούστα;

Η midi φούστα, αγαπημένη επιλογή για πολλές γυναίκες, είναι ευέλικτη και στιλάτη. Με την ιδανική μήκος που καλύπτει τη γραμμή των γονάτων αλλά δεν φτάνει μέχρι το πάτωμα, προσφέρει κομψότητα και αυτοπεποίθηση σε κάθε κίνηση.

Η φούστα είναι ένα ρούχο που ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο θα το συνδυάσουμε μπορεί να μας προσφέρει τόσο ένα casual όσο και ένα επίσημο αποτέλεσμα. Συνεπώς θεωρείται η ιδανική επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας, δηλαδή από τον εργασιακό χώρο ή την σχολή έως τον καθιερωμένο απογευματινό μας καφέ με φίλους, μετά από μια κουραστική ημέρα.

Οι midi φούστες είναι μια τάση που ξεκίνησε ήδη από το καλοκαίρι και εδραιώθηκε στις νέες κολεξιόν. Είναι ένας συνδυασμός mini και maxi φούστας καθώς καλύπτει τα πόδια μας λίγο πιο κάτω από το γόνατο ή στη μέση της γάμπας. Η midi φούστα έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να καλύψει τις καμπύλες μας δίνοντας παράλληλα ένα retro ύφος στις εμφανίσεις μας.

Ας εξερευνήσουμε πέντε διαφορετικούς και κομψούς τρόπους να φορέσετε τη midi φούστα σας. Από casual μέχρι επίσημες εμφανίσεις, η midi φούστα είναι ένα απαραίτητο κομμάτι που πρέπει να υπάρχει στην γκαρνταρόμπα σας.

πως να φορεσεις γκρι t shirt 600 x 600 - 5 Κομψοί Συνδυασμοί για την Midi Φούστα σας

Ιστορία της Midi Φούστας

Για να κατανοήσουμε πλήρως την ευελιξία της midi φούστας, ας ρίξουμε μια ματιά στην ιστορία της. Ξεκινώντας από τη δεκαετία του ’40, η midi φούστα έχει γίνει ένα σύμβολο της γυναικείας αυτοπεποίθησης και ελευθερίας.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’40, όταν η παγκόσμια κατάσταση άρχιζε να σταθεροποιείται μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι γυναίκες άρχισαν να αναζητούν περισσότερες επιλογές στη μόδα. Σε αυτό το πλαίσιο, η midi φούστα εισήχθη στην ευρύτερη εικόνα της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Η φούστα midi, που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των γαμπών αλλά όχι τον αστράγαλο, ήταν μια κομψή εναλλακτική λύση για τις γυναίκες που δεν ήθελαν να φορέσουν τις πολύ μακριές φούστες που ήταν δημοφιλείς την εποχή εκείνη.

Καθώς πέρασε ο καιρός, η midi φούστα απέκτησε μεγαλύτερη δημοτικότητα και έγινε σύμβολο της γυναικείας αυτοπεποίθησης. Στις δεκαετίες του ’60 και του ’70, η midi φούστα έγινε μέρος του κίνηματος για τα γυναικεία δικαιώματα, καθώς οι γυναίκες τη φορούσαν για να δείξουν την ανεξαρτησία και την ελευθερία τους.

Στις μέρες μας, η midi φούστα συνεχίζει να είναι ένα δημοφιλές κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας, ανεξαρτήτως της εποχής του χρόνου. Είτε φορεμένη με ένα απλό T-shirt κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είτε με έναν ζεστό πουλόβερ το χειμώνα, η midi φούστα αποτελεί μια κομψή και διαχρονική επιλογή που μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε γυναίκα και σε κάθε στυλ.

midi fousta sindiasmoi 525 x 700 - 5 Κομψοί Συνδυασμοί για την Midi Φούστα σας

Διάφορα Στυλ Midi Φούστας

Υπάρχουν διάφορα στυλ midi φούστας που μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με την περίσταση ή την διάθεσή σας. Από Α-γραμμή μέχρι pencil, το στυλ της φούστας μπορεί να αλλάξει την εμφάνιση και την αίσθηση του σύνολου.

  • Το πιο κλασικό στυλ της midi φούστας είναι το στυλ Α-γραμμής. Αυτό το στυλ είναι ευρύτερο στο κάτω μέρος και πιο στενό στη μέση, δημιουργώντας έτσι μια κομψή και θηλυκή σιλουέτα. Μπορεί να φορεθεί με ένα απλό τοπ ή με ένα πιο επίσημο πουκάμισο, ανάλογα με την περίσταση.
  • Αντίθετα, η φούστα pencil midi είναι πιο στενή και αγκαλιάζει το σώμα, δίνοντας ένα πιο σέξι και κομψό look. Είναι τέλεια για να φορεθεί στο γραφείο ή για μια επίσημη βραδινή έξοδο.
  • Εκτός από τις φούστες Α-γραμμής και pencil, υπάρχουν επίσης οι πιο ρομαντικές φούστες midi με βολάν ή λεπτομέρειες δαντέλας. Αυτές οι φούστες είναι ιδανικές για μια ειδική περίσταση ή για μια έξοδο με τις φίλες σας.
  • Η midi φούστα με πιέτες αποτελεί από μόνη της ένα δυνατό κομμάτι στο σύνολό μας. Προτιμήστε να την συνδυάσετε με ένα ήσυχο μπλουζάκι ή ένα κλασσικό πουκάμισο και μην ξεχάσετε να φορέσετε τις nude γόβες σας.
  • Τέλος, για τις πιο τολμηρές, υπάρχει το στυλ της midi φούστας με ασύμμετρο σχέδιο ή ανοίγματα. Αυτό το στυλ μπορεί να προσθέσει μια μοντέρνα πινελιά σε κάθε σύνολο και είναι τέλειο για τις γυναίκες που τολμούν να διαφέρουν.

Πέντε Κομψοί Συνδυασμοί για τις Midi Φούστες σας

Ας πάμε πέρα από την τυπική φούστα και τοπ και ας δούμε πέντε κομψούς συνδυασμούς για την midi φούστα σας.

1. Συνδυασμός 1: Midi φούστα με μπλούζα ή πουκάμισο

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JariatuDanita (@jariatudanita)


Ας ξεκινήσουμε με έναν κλασικό συνδυασμό. Η midi φούστα με μια απλή μπλούζα μπορεί να είναι ιδανική επιλογή για μια καθημερινή εμφάνιση. Η midi φούστα μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με τα χρωματιστά πουλοβεράκια που σίγουρα όλες έχουμε στην ντουλάπα μας.

Θα πρέπει όμως να προσέξουμε στην επιλογή των χρωμάτων ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι ομοιόμορφο. Για το λόγο αυτό ένα μπεζ πουλόβερ θα ήταν μια επιλογή πασπαρτού.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by monmannequin (@monmannequin)

2. Συνδυασμός 2: Midi φούστα με σακάκι


Αυτός ο συνδυασμός είναι ιδανικός για μια πιο επίσημη περίσταση. Η midi φούστα με ένα κομψό σακάκι είναι η τέλεια επιλογή για επαγγελματική συνάντηση ή για επίσημο γεύμα.

Η midi φούστα βρίσκει την τέλεια εφαρμογή της όμως και στη pencil γραμμή. Είναι ιδανική ώστε να την προτιμήσεις στην δουλειά. Αν θες όμως μπορείς να ξεφύγεις από το κλισέ μονόχρωμο και να της δώσεις άλλο αέρα επιλέγοντας την με print.

3. Συνδυασμός 3: Midi φούστα με crop top

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ACEWIN (@acewinfashion)

Για τις πιο ζεστές ημέρες, αυτός ο συνδυασμός είναι τέλειος. Η midi φούστα σε συνδυασμό με ένα crop top μπορεί να δημιουργήσει ένα δροσερό και κομψό look.

4. Συνδυασμός 4: Midi φούστα με δερμάτινο jacket

 


Αν ψάχνετε για κάτι πιο εκκεντρικό, αυτός ο συνδυασμός είναι για εσάς. Η midi φούστα με ένα δερμάτινο jacket προσθέτει μια rock πινελιά στην εμφάνισή σας.

5. Συνδυασμός 5: Midi φούστα με Κιμονό

Ο τελευταίος μας συνδυασμός είναι τολμηρός και διαφορετικός, αλλά ακόμα και πολύ κομψός. Μια midi φούστα με Κιμονό μπορεί να δημιουργήσει ένα ενδιαφέρον και μοναδικό look.

 

Τι παπουτσια μπορώ να φορέσω με midi φούστες;

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aleksandra (@aleksandra.guss)


Η επιλογή των παπουτσιών που θα συνδυάσετε με τη midi φούστα σας εξαρτάται από την περίπτωση και το προσωπικό σας στυλ. Μερικές επιλογές για συνδιασμούς:

  1. Γόβες ή πέδιλα: Για μια πιο κομψή και επίσημη εμφάνιση, μπορείτε να επιλέξετε γόβες ή πέδιλα. Αυτές αναδεικνύουν τη γυναικεία σιλουέτα και προσφέρουν μια πιο επίσημη αίσθηση στο σύνολο.
  2. Flat παπούτσια: Για μια πιο άνετη και καθημερινή εμφάνιση, μπορείτε να flat παπούτσια όπως loafers, ballet flats ή ακόμη και sneakers.
  3. Μποτάκια: Τα μποτάκια μπορούν να προσθέσουν μια πιο μοντέρνα και casual αίσθηση στην εμφάνισή σας. Μπορείτε να επιλέξετε από αστράγαλο μέχρι και μπότες στο γόνατο, ανάλογα με το υπόλοιπο σύνολο.
  4. Πέδιλα με πλατφόρμα: Αν θέλετε να προσθέσετε λίγο ύψος χωρίς να θυσιάσετε την άνεση, τα πέδιλα με πλατφόρμα είναι μια καλή επιλογή.

Εν τέλει, το κλειδί είναι να επιλέξετε παπούτσια που σας κάνουν να αισθάνεστε άνετα και σίγουρα για τον εαυτό σας!

Η midi φούστες είναι ένα απαραίτητο κομμάτι για κάθε γυναικεία γκαρνταρόμπα και μπορεί να φορεθεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Με τα προηγούμενα παραδείγματα, ελπίζουμε να σας έχουμε εμπνεύσει για νέους και κομψούς συνδυασμούς.



Κάνε εγγραφή στο δωρεάν newsletter - Όλα τα νέα στο email σου!

Σου άρεσε? Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Δες ακόμα :

Posted by Μυρτω Παπαδοπουλου on 10 November 2013