Πώς να φροντίσετε το πουλόβερ σας!

Όλοι ξέρουμε που πάει το χέρι μας στην ντουλάπα όταν ο καιρός είναι κρύος και γκρι – το πιστό, ζεστό και απαλό πλεκτό πουλόβερ σας. Από τις αρχές του φθινοπώρου έως τα τέλη του χειμώνα, το πιστό πουλόβερ είναι ο καλύτερος φίλος σας. Και αυτός ο καλύτερος φίλος πρέπει να αγαπάτε και να φροντίζετε.

Συχνά έχουμε αμέτρητα πλεκτά πουλόβερ στην ντουλάπα, τα οποία συχνά πρέπει να φροντίσουμε όταν φοριούνται και έχουν υποστεί ζημιά. Αλλά με λίγη φροντίδα και προδέρμ, τα πουλόβερ σας μπορούν να διαρκέσουν πολύ περισσότερο – αν όχι για πάντα! Έχουμε συγκεντρώσει 5 καλές συμβουλές για το πώς να φροντίζετε τα πουλόβερ σας.

plektes mplouzes pexels taryn elliott 5464589 - Πώς να φροντίσετε το πουλόβερ σας!

Photo by Taryn Elliott from Pexels

Συμβουλή 1: Διορθώστε μόνοι σας τα χαλαρά νήματα!

Πόσο ενοχλητικό δεν είναι να βρεις ξαφνικά ένα μακρύ χαλαρό νήμα στο αγαπημένο σου πουλόβερ; Τότε δεν είναι απολύτως καλή ιδέα να το αγνοήσουμε – όσο περισσότερο το αφήνετε, τόσο μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα. Αλλά η μετάβαση σε ράφτη ή μοδίστρα μπορεί να είναι χρονοβόρα και δαπανηρή. Ακολουθεί μια μικρή συμβουλή για το πώς να το διορθώσετε μόνοι σας:

Χρησιμοποιήστε μια βελόνα μνταρίσματος και πιάστε το νήμα στο μπροστινό μέρος του πουλόβερ και, στη συνέχεια, τραβήξτε το από το πίσω μέρος του ρούχου. Από αυτήν την πλευρά, στερεώστε το χαλαρό νήμα με έναν κόμπο. Εάν δεν έχετε ένα βελόνα μνταρίσματος , ένα βελονάκι, καρφίτσα, ακόμα και στυλό λειτουργεί επίσης. Απλώς θυμηθείτε να μην σύρετε άλλα νήματα στην προσπάθεια!

 

Συμβουλή 2: Αφαιρείτε τακτικά τη σκόνη, τα μαλλιά, τους κόμπους

Τίποτα δεν είναι καλύτερο από ένα εντελώς φρέσκο ​​και νέο πουλόβερ που αισθάνεστε απαλό και άνετο όταν το φοράτε. Αλλά καθώς χρησιμοποιείτε το πουλόβερ, είναι σίγουρο ότι θα αρχίσουν να συλλέγουν σκόνη, μαλλιά και μερικούς κόμπους στα σημεια τριβής. Εάν θέλετε να διατηρήσετε το πουλόβερ εξίσου φρέσκο ​​μετά από κάθε χρήση, είναι σημαντικό να θυμάστε να αφαιρείτε τακτικά τη σκόνη, τα μαλλιά και τους κόμπους. Χρησιμοποιήστε έναν κύλινδρο σκόνης ή μια βούρτσα για να αφαιρέσετε τη σκόνη και τα μαλλιά. Οι κόμποι δυστυχώς είναι λίγο πιο δύσκολο να φύγουν, αλλά με ένα απλό και αποτελεσματικό εργαλείο για αφαίρεση κόμπων μπορείτε να τους απομακρύνετε σε χρόνο μηδέν!

 

Συμβουλή 3: Πλύνετε σωστά το πουλόβερ σας!

Το πλύσιμο των ρούχων δεν είναι ποτέ διασκεδαστικό, και ειδικά όχι πουλόβερ. Αλλά δεν είναι σημαντικό να πλένετε το πουλόβερ, αλλά πώς το κάνετε! Υπάρχει ένας απίστευτος αριθμός ατόμων που πλένουν λανθασμένα τα πουλόβερ τους και συχνά καταλήγουν σε αποχρωματισμένα, θαμπά και συρρικνωμένα πουλόβερ. Επομένως, είναι εξαιρετικά σημαντικό να διαβάσετε τις οδηγίες πλύσης στο εσωτερικό του πουλόβερ και να χρησιμοποιήσετε τα σωστά απορρυπαντικά. Τα ρούχα λένε συχνά ότι μπορείτε να πλύνετε σχεδόν όλα τα πουλόβερ στο πλυντήριο, αλλά θα συνιστούσαμε να πλένετε όλα τα πουλόβερ με το χέρι. Με αυτόν τον τρόπο βεβαιωθείτε ότι το πουλόβερ δεν έχει υποστεί ζημιά. Αλλά πώς το κάνεις αυτό; Ο τρόπος που το κάνετε:

  1. Γεμίστε μια λεκάνη με κρύο νερό και βάλτε λίγο απαλό απορρυπαντικό μέσα
  2. Βάλτε το πουλόβερ μέσα και πιέστε απαλά το πουλόβερ στο νερό
  3. Αφήστε το πουλόβερ εκεί για 30 λεπτά
  4. Στη συνέχεια ξεπλύνετε το πουλόβερ με κρύο νερό
  5. Κατά το στέγνωμα του πουλόβερ – ΜΗΝ στρίβετε και συμπιέζετε το πουλόβερ, αλλά πιέστε απαλά το νερό με μια πετσέτα και αφήστε το επίπεδο πάνω από μια πετσέτα ή βάση.
  6. Κανόνας για το πλύσιμο – Μην πλένετε το πουλόβερ εκτός εάν είναι απαραίτητο. Μόνο μετά από 4-5 χρήσεις ή εάν έχετε λεκέ ή μυρωδιά σε αυτό.

 

Συμβουλή 4: Αποθηκεύστε τα πουλόβερ σας σωστά

Ένα άλλο πράγμα που είναι εύκολο να ξεχάσετε είναι να αποθηκεύσετε το πουλόβερ σωστά. Συχνά στριμώχνετε το πουλόβερ σε ένα συρτάρι ή το κρεμάτε κοντά με άλλα ρούχα. Η συμβουλή μας δεν είναι να κρεμάσουμε το πουλόβερ με κρεμάστρα – τότε θα τραβηχτεί έξω και θα υπάρχουν ανοίγματα στον ώμο. Τοποθετηστε το πουλόβερ να διπλωμένα και τακτοποιημένα μεταξύ τους ή τυλιγμένο όμορφα στο ντουλάπι, κατά προτίμηση με λίγο αέρα μεταξύ κάθε πουλόβερ έτσι ώστε να μην στραβώσουν. Μια άλλη μικρή συμβουλή είναι να αφήσετε το πουλόβερ να βρίσκεται και να αερίζεται με λίγο καθαρό αέρα στο παράθυρο μετά τη χρήση πριν το βάλετε στην ντουλάπα.

 

Συμβουλή 5: Δώστε προσοχή στην ποιότητα!

Η τελευταία μας συμβουλή είναι να είμαστε πιο προσεκτικοί για το τι είναι φτιαγμένο το πουλόβερ σας. Ένα πουλόβερ με καλύτερα υλικά τείνει να συγκρατείται πολύ καλύτερα από εκείνο με συνθετικά ή φτωχά υλικά. Αποφύγετε πουλόβερ με πολύ ακρυλικό και πολυεστέρα, και προτιμάτε πουλόβερ με κασμίρι, μαλλί μερινό, μοχέρ ή αλπακά.

 



Κάνε εγγραφή στο δωρεάν newsletter - Όλα τα νέα στο email σου!

Σου άρεσε? Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Δες ακόμα :

Posted by Μυρτω Παπαδοπουλου on 23 December 2020