Πως να φτιάξω βαλίτσα για αεροπλάνο

Το πως να φτιάξω βαλίτσα για αεροπλάνο μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά είναι μια επιστήμη με κανόνες που οι ταξιδιώτες συχνά μαθαίνουν με τον δύσκολο τρόπο κατά τη διάρκεια χιλιάδων χιλιομέτρων στο δρόμο.

Αν δεν έχετε ταξιδέψει ποτέ ή σπάνια με αεροπλάνο, μπορεί να έχετε μπερδευτεί και να είστε συγκλονισμένοι με το τι πρέπει να πακετάρετε.

Οι κατευθυντήριες γραμμές φαίνεται να γίνονται όλο και πιο συγκεχυμένες κάθε φορά, και υπάρχουν μερικές φορές και τέλη που πρέπει να πληρώσετε;

Αν είναι δύσκολο να βγάλετε άκρη, δεν είστε οι μόνοι. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να τα κάνετε όλα σωστά κάθε φορά, είτε πετάτε σε μεγάλες, είτε σε μικρές αποστάσεις, είτε για επαγγελματικούς λόγους, είτε για αναψυχή, αυτός ο ένας οδηγός τα έχει όλα.

6 συμβουλές για να φτιάξω βαλίτσα για αεροπλάνο

Ακολουθήστε αυτές τις βασικές συμβουλές για να πακετάρετε αποτελεσματικά και αποδοτικά για κάθε ταξίδι.

1. Όσο μεγαλύτερη είναι η βαλίτσα σας, τόσο περισσότερα θα βάζετε σε αυτήν

Ο απλούστερος τρόπος για να αποφύγετε να πάρετε μαζί σας πάρα πολλά πράγματα είναι να αγοράσετε μια βαλίτσα με ενισχυμένη βάση, πτυσσόμενη λαβή και ροδάκια, με ύψος όχι μεγαλύτερο από 55 εκατοστά (ώστε να μπορεί να λειτουργήσει ως χειραποσκευή ή βαλίτσα καμπίνας) και με σκληρό κέλυφος, ώστε να μην μπορείτε να στριμώξετε μέσα τίποτα επιπλέον.

valitsa aerodromio 778338 640 - Πως να φτιάξω βαλίτσα για αεροπλάνο
Φωτογραφία από katyveldhorst από το Pixabay

 

2. Βάλτε το στη χειραποσκευή σας αν δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτό.

Συσκευάστε τα απαραίτητα: εσώρουχα, παπούτσια, ένα ή δύο σετ κανονικών ρούχων, ψυχαγωγία, φάρμακα και, για πτήσεις μεγαλύτερης διάρκειας, βασικά είδη υγιεινής.

Κρατήστε στις χειραποσκευές σας το ελάχιστο από αυτά που χρειάζεστε για να επιβιώσετε σε περίπτωση που χάσετε τις αποσκευές σας.

Ξεφορτωθείτε πλήρως πράγματα από την κατηγορία “σε περίπτωση που το χρειαστώ” όταν έρθει η ώρα να φτιάξετε τη βαλίτσα σας. Αν και όταν το χρειάζεστε, μπορείτε να το αγοράσετε στον προορισμό σας.

3. Κάντε την αντίστροφη μέτρηση ρούχων

Αν χρειάζεστε ένα μάντρα για να βοηθήσετε στον εξορθολογισμό της γκαρνταρόμπας σας, χρησιμοποιήστε τον κανόνα 5, 4, 3, 2, 1 για ένα εβδομαδιαίο ταξίδι:

Περιοριστείτε σε όχι περισσότερα από πέντε σετ κάλτσες και εσώρουχα, τέσσερα τοπ, τρία παντελόνια ή φούστες, δύο ζευγάρια παπούτσια και ένα καπέλο.

Η λίστα θα πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες σας. Προσθέστε ένα μαγιό και εξοπλισμό γυμναστικής ή ένα σακάκι και ένα φόρεμα αν θα τα χρειαστείτε.

4. Σκεφτείτε το Tetris

Ο καλύτερος τρόπος για να χωρέσετε τα πάντα σε μια βαλίτσα για το αεροπλάνο: Γεμίστε κάθε εκατοστό του χώρου.

Για παράδειγμα, τα παπούτσια πρέπει να γεμίζουν με κάλτσες. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα παπούτσια σας μαζί από τη φτέρνα μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών στο κάτω μέρος της βαλίτσας σας μέσα σε μια πλαστική σακούλα για ψώνια, για να προστατεύσετε τα ρούχα από τη βρωμιά.

Ξεκινήστε με τα μεγαλύτερα και βαρύτερα αντικείμενα στο κάτω μέρος και προχωρήστε προς τα ελαφριά αντικείμενα – αυτό θα διευκολύνει το κλείσιμο της τσάντας σας όταν όλα τελειώσουν. Αν κάτι έχει περίεργο σχήμα, συσκευάστε ρούχα γύρω του – φροντίστε να μην συσκευάζετε ποτέ αέρα.

valitsa paketarisma 64355 640 - Πως να φτιάξω βαλίτσα για αεροπλάνο
Φωτογραφία από Hans από το Pixabay

Το πώς ακριβώς θα τα τακτοποιήσετε τα πάντα στη βαλίτσα σας είναι θέμα προσωπικής προτίμησης.
εδώ είναι μερικές δημοφιλείς στρατηγικές:

  • Τυλίξτε τα ρούχα σας. Αυτό βοηθά στη μεγιστοποίηση του χώρου και στην ελαχιστοποίηση του τσαλακώματος.
  • Χρησιμοποιήστε σακουλάκια συσκευασίας. Αυτές οι μικρότερες σακούλες σας βοηθούν να κρατάτε τα ρούχα σας συμπαγή και τα σύνολά σας ταξινομημένα.
  • Δοκιμάστε την τεχνική της δέσμης. Τυλίξτε προσεκτικά κάθε ρούχο γύρω από έναν κεντρικό πυρήνα, με τα εσώρουχα και τα μπλουζάκια στο κέντρο και τα μεγάλα ρούχα, όπως σακάκια και φορέματα, ως εξωτερικό στρώμα.

5. Πάρτε το μαγιό σας αν ταξιδεύετε αεροπορικώς, βάλτε το μέσα την βαλίτσα καμπίνας, ειδικά αν είστε γυναίκα.

Εάν οι αποσκευές σας χαθούν όταν ταξιδεύετε αεροπορικώς, τα περισσότερα είδη (όπως σορτς ή μπλουζάκια) μπορείτε συνήθως να τα αγοράσετε στον προορισμό σας.

Ωστόσο, αν χαθούν οι αποσκευές σας, τα μαγιό για γυναίκες μπορεί να είναι δύσκολο να τα αγοράσετε. Αν δεν έχετε το μαγιό σας, μπορεί να χάσετε την παραλία, την πισίνα ή άλλες διασκεδάσεις στις διακοπές.

6. Προσέχετε τις διαρροές στα μπουκάλια όταν ταξιδεύετε αεροπορικώς.

Εάν έχετε μαζί σας είδη υγιεινής, είναι πιθανό να διαρρεύσει κάτι. Κάθε αντικείμενο θα πρέπει να τυλίγεται ξεχωριστά και να αποθηκεύεται σε σακούλες για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα πέσει τίποτα στα ρούχα σας.

Φυλάξτε τα και αυτά σε ξεχωριστό χώρο στην τσάντα σας.

Βγάλτε το καπάκι από κάθε μπουκάλι και τυλίξτε με πλαστική μεμβράνη το πάνω μέρος- στη συνέχεια, τοποθετήστε το καπάκι ξανά. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν ανοίξει το καπάκι, θα είστε ακόμα εντάξει.

Για να απλοποιήσετε τις ανάγκες σας, εξετάστε τις επιλογές all-in-one, όπως οι κρέμες BB, οι οποίες συνδυάζουν foundation, ενυδατική κρέμα και αντηλιακό για την περιποίηση του προσώπου.

7. Πάρτε μια ή δύο επιπλέον πλαστικές σακούλες.

Ορισμένα αεροδρόμια ίσως να μπορούν να σας παρέχουν πλαστικές σακούλες, αλλά αν το δικό σας δεν είναι ένα από αυτά, πάρτε τις μόνοι σας.

Είναι πάντα χρήσιμες, ειδικά αν ταξιδεύετε με παρέα – κάποιος πάντα το ξεχνάει. Και με αυτόν τον τρόπο, αν λερωθούν οι τσάντες του πρώτου γύρου, έχετε ένα εφεδρικό.

8.Μην πακετάρετε αυτό που θα αγοράσετε.

Αν σκοπεύετε να ψωνίσετε από μοντέρνες παριζιάνικες μπουτίκ στα ταξίδια σας, μην γεμίζετε τη βαλίτσα σας με συνηθισμένα ρούχα. Αφήστε χώρο για τις αγορές σας στις τσάντες σας.

9. Ελέγξτε τον καιρό.

Ο έλεγχος πριν από τη διαδικασία ετοιμασίας της βαλίτσας μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τι πραγματικά χρειάζεστε. Ο έλεγχος του καιρού θα σας ενημερώσει αν χρειάζεται πραγματικά να πάρετε μαζί σας αυτό το μπλουζάκι ή την ομπρέλα.

Πάρτε μερικά είδη πολλαπλών χρήσεων για να αντιμετωπίσετε το κλίμα του προορισμού των διακοπών σας. Για παράδειγμα, ένα αδιάβροχο αντιανεμικό μπουφάν καταλαμβάνει λιγότερο χώρο από ένα παλτό βροχής και ένα μπουφάν που ειναι σμαντικός παράγοντας για να φτιάξω βαλίτσα για αεροπλάνο.



Κάνε εγγραφή στο δωρεάν newsletter - Όλα τα νέα στο email σου!

Σου άρεσε? Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Δες ακόμα :

Posted by Μυρτω Παπαδοπουλου on 1 November 2022