Τι να φορέσετε στις πτήσεις το χειμώνα; Κορυφαίες ιδέες για το χειμερινό ντύσιμο στα ταξίδια

Ο κρύος καιρός μπορεί να αλλάξει τα σχέδια της βαλίτσας, όταν πρόκειται για το τι να φορέσετε στις πτήσεις αυτό το χειμώνα. Με τις αεροπορικές εταιρείες να έχουν ήδη περιορίσει τις χειραποσκευές, η προσθήκη φουσκωτών ή ογκωδών παλτών και επιπλέον layers στο ρεπερτόριό σας μπορεί να κάνει τη βαλίτσα για το επόμενο ταξίδι σας πιο περίπλοκη από το συνηθισμένο. Και αν ο καιρός στον προορισμό σας είναι πιο ζεστός από εκεί που ξεκινήσατε, τώρα έχετε ένα άλλο στυλ ρούχων να μεταφέρετε.

Για όσους κρυώνουν (ή ζεσταίνονται) στα αεροπλάνα, θα πρέπει να αποφασίσετε τι θα πακετάρετε στις παραδοτέες αποσκευές σας ή τι θα πάρετε μαζί σας στο αεροπλάνο. Τι πρέπει να φοράτε στο αεροπλάνο το χειμώνα; Πόσα layers πρέπει να έχετε μαζί σας σε περίπτωση που κάνει ζέστη (ή κρύο) στο αεροδρόμιο ή στην αίθουσα αναμονής της αεροπορικής εταιρείας; Ακολουθούν μερικές κορυφαίες προτάσεις που θα σας κρατήσουν άνετους και στις δύο μεριές του ταξιδιού σας, αλλά και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού επίσης. Κάποιες από αυτές θα μπορούσαν να αποτελέσουν ακόμη και ένα εξαιρετικό δώρο διακοπών για τους συχνούς ταξιδιώτες στη ζωή σας.

Οι έμπειροι ταξιδιώτες γνωρίζουν ότι το να φοράτε layers είναι ο πιο έξυπνος τρόπος να πακετάρετε για ένα ταξίδι που έχει μεταβαλλόμενες θερμοκρασίες. Είτε πετάτε σε άλλη χώρα, είτε σε νησιά είτε στο αντίθετο ημισφαίριο, ο στόχος είναι να αποφύγετε το υπερβολικό πακετάρισμα. Εξάλλου, αυτό σημαίνει ότι έχετε περισσότερο χώρο για αναμνηστικά που θα φέρετε στο σπίτι από το ταξίδι σας.

Photo by Gustavo Fring

Τι πρέπει να φοράτε όταν πετάτε από ζέστη σε κρύο;

Δεν έχει νόημα να φοράτε βαρύ παλτό όταν αναχωρείτε από έναν προορισμό με ζεστό καιρό. Είναι πιο λογικό να το συσκευάσετε σε μια παραδοτέα βαλίτσα ή στη χειραποσκευή σας. Αντ’ αυτού, σκεφτείτε να φορέσετε ένα ελαφρύ μπουφάν. Ένα τέτοιο μπουφάν είναι αρκετά ελαφρύ για να τα φοράτε στο αεροδρόμιο ή στο αεροπλάνο χωρίς να ζεσταίνεστε πολύ, αλλά επίσης είναι αρκετά συμπαγές για να το χωρέσετε στη χειραποσκευή ή ακόμα και να το δέσετε γύρω από τη μέση σας χωρίς να σπαταλήσετε χώρο.

Ένα άλλο εύκολο hack για άνδρες και γυναίκες είναι ένα ελαφρύ σακάκι ή ένα πουλόβερ ζακέτα που μπορεί να ντύσει οποιοδήποτε ντύσιμο, αλλά και να χρησιμεύσει ως κάτι που θα σας κρατήσει ζεστό ή θα το κρεμάσετε πάνω από τον ώμο ή τη χειραποσκευή σας.

Τι πρέπει να φοράτε όταν πετάτε από το κρύο στο ζεστό;

Εάν ξεκινάτε το ταξίδι σας σε έναν κρύο προορισμό, είναι λογικό να φοράτε τα πιο βαριά εξωτερικά σας ρούχα στο αεροπλάνο. Έτσι, όχι μόνο θα γλιτώσετε τις παραδοτέες αποσκευές σας από το υπερβολικό βάρος, αλλά θα σας κρατήσει και άνετους μέχρι να επιβιβαστείτε στην πτήση σας. Ένα ζεστό μπουφάν ακόμη και αν δεν το φορέσετε στο αεροπλάνο, λειτουργεί εξαιρετικά ως κουβέρτα, μαξιλάρι ή ως υποστήριξη της πλάτης.

Οι γυναίκες μπορεί να διαπιστώσουν ότι τα κολάν είναι πιο άνετη επιλογή από τις φόρμες όταν ταξιδεύουν από τις χαμηλότερες θερμοκρασίες στις υψηλότερες. Εμποδίζουν τα πόδια σας να παγώσουν πριν από την αναχώρηση και κατά την επιβίβαση, αλλά δεν είναι πολύ ζεστά μόλις φτάσετε. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες θα διαπιστώσουν ότι ένα ωραίο τζιν παντελόνι θα κάνει επίσης τη δουλειά του, είτε ταξιδεύετε από τη ζέστη στο κρύο είτε από το κρύο στη ζέστη.

Πόσα layers και τι είδους πρέπει να έχετε μαζί σας;

Τα layers είναι κλειδί όταν ταξιδεύετε μεταξύ εποχιακών καιρικών ζωνών. Εκτός από τα εξωτερικά ρούχα, η μεταφορά αξεσουάρ όπως ένα κασκόλ ή ένα καπέλο είναι μια σοφή κίνηση. Εάν θα βγείτε σε ψυχρές θερμοκρασίες κατά την άφιξή σας, ένα ζευγάρι γάντια ή ακόμα και ωτοασπίδες θα σας κρατήσουν άνετους ενώ περιμένετε το αυτοκίνητό σας μετά την προσγείωση. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε μια χειραποσκευή που διαθέτει θήκες με εύκολη πρόσβαση, ώστε να μπορείτε να παίρνετε εύκολα ό,τι χρειάζεστε (ή να το καταχωνιάζετε).

Τα ελαφριά πουλόβερ και μπουφάν είναι ένα άλλο εξαιρετικό αξεσουάρ για το ταξίδι, ενώ η ύπαρξη μερικών layers είναι πάντα μια καλή ιδέα. Αν ζεσταθείτε υπερβολικά, μπορείτε πάντα να αφαιρέσετε ένα από τα ρούχα σας, αν χρειαστεί. Απλά να θυμάστε, είναι πάντα εύκολο να προσθέσετε κάποιο ρούχο αν κρυώνετε, αλλά μπορείτε να αφαιρέσετε μόνο λίγα πολλά layers χωρίς να είστε απρεπείς! Πολλοί ταξιδιώτες ακολουθούν μια απλή φόρμουλα για ντύσιμο με layers: light μπλουζάκι ή πουκάμισο, μεσαίο στρώμα με μπλούζα και τέλος μπουφάν από fleece.

Τι υλικό πρέπει να φοράτε;

Σκεφτείτε υλικό που αναπνέει, καθώς τα αεροδρόμια μπορεί να είναι ζεστά, ενώ τα αεροπλάνα τείνουν να είναι πιο κρύα. Αποφύγετε υλικά όπως το μαλλί και το κασμίρ, τα οποία μπορούν πραγματικά να σας κάνουν να ιδρώσετε στον αεροδρόμιο. Προτιμήστε βαμβακερά ή βαμβακερά μείγματα και layers, ώστε να μπορείτε να προσθέτετε ή να αφαιρείτε ό,τι κρίνετε κατάλληλο. Αποφύγετε να φοράτε θερμικά πουκάμισα ή εσώρουχα όταν ταξιδεύετε από το κρύο στο ζεστό. Μπορεί να σας κρατήσει άνετους στην αρχή του ταξιδιού σας, αλλά μπορεί να το μετανιώσετε αργότερα.

Αν έχετε περιορισμένο χώρο στις αποσκευές σας, μπορείτε πάντα να αλλάξετε ρούχα μετά την προσγείωση στον προορισμό από αυτά που φορούσατε κατά την αναχώρηση και κατά τη διάρκεια της πτήσης. Απλά θυμηθείτε να έχετε αυτά που χρειάζεστε στο πάνω μέρος των αποσκευών σας για εύκολη πρόσβαση.

Τι παπούτσια πρέπει να φορέσετε;

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν συχνά συμφωνούν ότι τα ανοιχτά ανδρικά παπούτσια (σκεφτείτε τις σαγιονάρες) δεν είναι κατάλληλα για το αεροπλάνο (ακόμη και αν βρίσκεστε σε νησί). Αλλά, αν θέλετε κάτι που λειτουργεί σε όλους τους προορισμούς και είναι εύκολο να το φορέσετε βιαστικά (στον έλεγχο, για παράδειγμα), τα παπούτσια sneakers (για άνδρες και γυναίκες) είναι μια πολύ καλή ιδέα. Ιδανικά επιλέξτε παπούτσια με κορδόνια που είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να μπορείτε να τα φορέσετε χωρίς να χρειάζεται να τα λύσετε. Αυτό τα καθιστά επίσης ιδανικά για μεγαλύτερες πτήσεις, όπου μπορεί να σκοπεύετε να κοιμηθείτε και θέλετε να βγάλετε τα παπούτσια σας και να τα ξαναφορέσετε εύκολα για να πάτε στην τουαλέτα, για παράδειγμα.

Μυρτω Παπαδοπουλου:
Related Post

This website uses cookies.