Δείξτε όμορφη βελτιώνοντας τη διατροφή σας

kali diatrofi igeia - Δείξτε όμορφη βελτιώνοντας τη διατροφή σας

Το είδος της διατροφής που ακολουθούμε παίζει βασικό ρόλο σε πολλές πτυχές της ζωής μας όπως η σωματική υγεία καθώς και η ψυχική. Μάλιστα, βελτιώνει την εικόνα μας καθώς με τη σωστή διατροφή δείχνουμε πιο όμορφες. Ας δούμε λοιπόν ποιες τροφές μπορούμε να εντάξουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο ώστε να βελτιωθεί η εμφάνισή μας.

1. Οι πιπεριές, που είναι ιδανικές για γεμιστά, είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α. Η συχνή κατανάλωση τους θα μας χαρίσει ένα λαμπερό και υγιές δέρμα, ιδιαίτερα στο πρόσωπο.

2. Το πράσινο τσάι είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση της γήρανσης και της εμφάνισης ρυτίδων. Να πίνετε τουλάχιστον μία κούπα πράσινο τσάι την ημέρα και είναι σίγουρο πως θα δείξετε σύντομα πολύ όμορφη.

3. Τα φρέσκα δαμάσκηνα προσφέρουν το αίσθημα του κορεσμού πολύ γρήγορα. Επίσης, περιέχουν φυτικές ίνες, οι οποίες καθαρίζουν το στομάχι, κάτι που έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ποιότητα της επιδερμίδας του προσώπου.

4. Ο χυμός λεμονιού είναι ιδιαίτερα ευεργετικός για το δέρμα. Στύψτε τα λεμόνια και μουλιάστε κάποιο μέλος του σώματος σας, όπως τα ξηρά πέλματα ή τα ταλαιπωρημένα δάχτυλα του χεριού σας. Η επιδερμίδα σε εκείνα τα σημεία θα αναζωογονηθεί σε σημαντικό βαθμό και θα δείξετε αμέσως πολύ όμορφη και περιποιημένη.

kali diatrofi igeia - Δείξτε όμορφη βελτιώνοντας τη διατροφή σας

Photo by Element5 Digital on Unsplash

5. Το νερό ενυδατώνει το σώμα μας κάνοντας το δέρμα μας υγιές και λαμπερό. Βελτιώστε λοιπόν τις διατροφικές σας συνήθειες πίνοντας τουλάχιστον δύο λίτρα νερό την ημέρα.

6. Το ψωμί ολικής άλεσης περιέχει το ιχνοστοιχείο σελήνιο, το οποίο είναι βασικό για την παραγωγή νέων δερματικών κυττάρων.

7. Τα καρύδια περιέχουν σημαντικά λιπαρά οξέα, τα οποία επίσης παίζουν σπουδαίο ρόλο στην ανάπτυξη των δερματικών κυττάρων.

8. Οι φράουλες περιέχουν σε μεγάλο ποσοστό αντιοξειδωτικά και επομένως αποτελούν το κύριο τρόφιμο το οποίο καταπολεμάει αποτελεσματικά την διαδικασία της γήρανσης.

9. Η κατανάλωση κανέλας οδηγεί σε καύση λίπους και ως αποτέλεσμα δείχνουμε πιο όμορφες και πιο υγιείς.



Κάνε εγγραφή στο δωρεάν newsletter - Όλα τα νέα στο email σου!

Σου άρεσε? Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Δες ακόμα :

Posted by Μυρτω Παπαδοπουλου on 2 January 2015