13 συμβουλές για το τι να φορέσετε στην κάμερα

Όταν ετοιμάζεστε για την κάμερα, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου μερικά πράγματα. Πρώτον, ο θεατής θα πρέπει να εστιάζει σε αυτό που λέτε και όχι στην αποσπασματική ή φωναχτή ενδυμασία. Δεύτερον, το ντύσιμό σας θα πρέπει να είναι κατάλληλο για το ρόλο σας στην ιστορία. Για παράδειγμα, ένας ορειβάτης δεν πρέπει να φοράει κοστούμι και ένας διευθυντής σύμβουλος δεν πρέπει να μοιάζει με ορειβάτη (εκτός αν αυτό είναι μέρος της ιστορίας). Με αυτό το σκεπτικό, να είστε πάντα αληθινοί με τον εαυτό σας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές.

1. Εξετάστε το ενδεχόμενο να φέρετε πολλαπλές επιλογές στη φωτογράφηση:

Θα μπορούσατε να ρίξετε καφέ στη γραβάτα σας. Ίσως τα χρώματα δεν ταιριάζουν με την κάμερα ή συγκρούονται με κάποιο άλλο άτομο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι να έχετε μια εφεδρική ή εναλλακτική επιλογή για κάθε περίπτωση. Ξοδεύεται πολύς χρόνος/ χρήμα σε μια ταινία, ένα διαφημιστικό σποτ, ένα εταιρικό βίντεο κ.λπ… και, τουλάχιστον, να έχετε μερικές επιλογές για να διασφαλίσετε μια ομαλή μέρα.

2. Φορέστε κολακευτικά χρώματα κοντά στο πρόσωπό σας:

Τα παστέλ, τα μοβ και τα καφέ είναι καλά. Το μπλε είναι ένα από τα καλύτερα χρώματα για την τηλεόραση. Το πράσινο είναι επικίνδυνο, ειδικά αν θα υπάρχει πράσινη οθόνη.

3. Προσέξτε πώς θα φορέσετε το μαύρο χρώμα:

Μέσα από το φακό μιας κάμερας, το μαύρο έχει την τάση να απορροφά μεγάλο μέρος του φωτός γύρω του, κάνοντας τις λεπτομέρειες λιγότερο ορατές. Το μαύρο και τα πολύ σκούρα χρώματα είναι συνήθως εντάξει όταν φοριούνται στο κάτω μέρος του σώματος. Αν πρέπει να φορέσετε μαύρο κοντά στο πρόσωπο, μπορείτε να φορέσετε ένα χρωματιστό σακάκι ή πουλόβερ, ώστε να είναι λιγότερο ορατό το μαύρο. Ή προσθέστε ένα χρωματιστό κασκόλ (αποφύγετε τα νέον χρώματα).

4. Αποφύγετε το έντονο λευκό:

Το λευκό τείνει να κυριαρχεί στην οθόνη και, όπως και τα νέον και τα έντονα χρώματα, πρέπει να αποφεύγεται. Μια καλύτερη επιλογή: τα όχι εντελώς λευκά χρώματα, όπως το ανοιχτό μπεζ, το ανοιχτό γκρι και τα πολύ ανοιχτά χρώματα μπορεί να λειτουργήσουν καλύτερα.

5. Αποφύγετε να φοράτε έντονο κόκκινο (ή πορτοκαλί):

Το κόκκινο τείνει να φαίνεται πορτοκαλί στην κάμερα. Μια καλύτερη επιλογή θα ήταν το μπορντό ή το καστανό. Στην πιο ζεστή περιοχή, δοκιμάστε το κοραλλί.

6. Αποφύγετε τα ψαροκόκαλα, τα καρό, τα καρό και κυρίως τις ρίγες:

Οι μεγάλες αποσπούν την προσοχή και οι μικρές μπορούν να χορεύουν στην οθόνη, δημιουργώντας ποτάμια και κυματισμούς (μοτίβο moiré).

7. Κοσμήματα:

Κρατήστε τα κοσμήματα στο ελάχιστο, ιδίως τα σκουλαρίκια. Ένα κολιέ μπορεί να προσθέσει μια πολύχρωμη ή αντιθετική έμφαση, αλλά δεν πρέπει να είναι θορυβώδες ή πολύ φανταχτερό ή αντανακλαστικό. Αν τρίβεται στο μικρόφωνό σας προκαλώντας ανεπιθύμητο θόρυβο, ξεφορτωθείτε το. Μην φοράτε τρανταχτά βραχιόλια ή μεγάλα κρεμαστά σκουλαρίκια. Φορέστε μόνο ένα δαχτυλίδι σε κάθε χέρι και μη φοράτε πολλά κολιέ.

8. Τα μονόχρωμα χρώματα είναι τα καλύτερα:

Τα μεγάλα, φωτεινά μοτίβα και εκτυπώσεις αποσπούν την προσοχή και μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή από το μήνυμά σας. Αποφύγετε τα. Τα ήπια ή υποτονικά μοτίβα είναι γενικά εντάξει.

9. Να είναι σιδερωμένα και χωρίς τσαλακώματα:

Ντυθείτε σαν να πηγαίνετε σε συνέντευξη για δουλειά (ανάλογα με το θέμα για το οποίο θα μιλήσετε). Φυσικά, αν το θέμα σας είναι υπαίθριο ή πολύ casual, θα πρέπει να προσαρμόσετε ανάλογα τα ρούχα σας. Αυτό είναι ένα καλό σημείο για να αναφέρετε τα blue jeans: θα πρέπει να φοριούνται με φειδώ, ποτέ σκισμένα ή ξεβαμένα και μόνο όταν είναι κατάλληλα για το επάγγελμά σας, την τοποθεσία της φωτογράφισης ή το θέμα σας. Και πάλι για τους άνδρες: Τις περισσότερες φορές, ένα ωραίο πουκάμισο και ένα παντελόνι που εφαρμόζει καλά (με ζώνη), σκούρες κάλτσες και αξιοπρεπή παπούτσια, είναι το μόνο που θα χρειαστείτε.

10. Κοστούμια:

και φορέστε κάλτσες πάνω από τη γάμπα σε περίπτωση που σταυρώσετε τα πόδια σας. Δεν πρέπει να φαίνεται το δέρμα των ποδιών.

11. Φούστες:

Όλο ένα χρώμα, ασορτί φούστα και σακάκι θα πρέπει να αρκεί. Αποφύγετε τις πολύ κοντές φούστες και τα φορέματα, εκτός αν αυτό έχει νόημα για εσάς, είναι αυθεντικό για το ποια είστε και είναι κατάλληλο για την περίσταση.

12. Στυλ:

Μην κάνετε μια δήλωση μόδας, εκτός αν είστε καλλιτέχνης, σχεδιαστής μόδας ή φοράτε παραδοσιακή ενδυμασία, πράγματα αυτής της φύσης. Θέλετε το ακροατήριο να επικεντρωθεί σε αυτό που έχετε να πείτε. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, να είστε ο εαυτός σας. Αλλά μην το παρακάνετε.

13. Λογότυπα:

Το μόνο λογότυπο ή εμπορικό σήμα που πρέπει να φοράτε είναι το δικό σας, αν έχετε. Είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει να φοράτε μπλουζάκια με φράσεις ή λογότυπα. (Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν θα έπρεπε να φοράτε καθόλου μπλουζάκι).

Απλά να είστε ο εαυτός σας: Στο τέλος τέλος, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Απλά να έχετε επίγνωση της εμφάνισής σας και αν υπάρχει κάποιος τρόπος να περιορίσετε τους περιττούς περισπασμούς.

Μυρτω Παπαδοπουλου:
Related Post

This website uses cookies.