Τα 6 κατάλληλα πινέλα για το μακιγιάζ μας

Το μακιγιάζ είναι ένα από τα αγαπημένα θέματα που οι γυναίκες κουβεντιάζουν σε κάθε συνάντησή τους. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν ένα σωρό πράγματα για να πεις, να ακούσεις και να δοκιμάσεις σχετικά με αυτό, που θα έπρεπε να ήταν το αποκλειστικό θέμα συζήτησης για μέρες.

Στο μακιγιάζ τα πινέλα, οι αποχρώσεις που ο καθένας χρησιμοποιεί αλλά και η τεχνική παίζουν καθοριστικό ρόλο. Πολλές όμως γυναίκες που γνωρίζουν ποια είναι τα κατάλληλα πινέλα ή απλώς δεν τα χρησιμοποιούν με τον σωστό τρόπο. Σίγουρα καμία από εμάς δεν μπορεί να διαθέτει όλα αυτά τα πινέλα, μεγάλα και μικρά, που έχουν οι άριστα εκπαιδευμένοι μακιγιέζ. Όμως από την άλλη ένα μονάχα πινέλο δεν μπορεί να κάνει τα πάντα στο μακιγιάζ μας.

Για ένα ομοιόμορφο και περιποιημένο μακιγιάζ σίγουρα δεν χρειάζονται να έχεις ένα σωρό πινέλα αλλά μόνο 6. Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά τα πινέλα μακιγιάζ.

Powder Brush

Το powder brush είναι το κατάλληλο πινέλο για να απλώνεις με απαλό και ομοιόμορφο τρόπο την πούδρα σου. Επίσης μπορείς να το χρησιμοποιήσεις προκειμένου να απλώσεις το bronze κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Foundation Brush

Το foundation brush είναι αυτό που θα σε βοηθήσει να εφαρμόσεις με τον καλύτερο τρόπο το make- up σου. Διάλεξε ένα πινέλο με επίπεδη άκρη αν θες να έχεις ένα άψογο τελείωμα με γρήγορες κινήσεις.

Blush Brush

Το blush brush είναι το πινέλο το οποίο θα το χρησιμοποιήσεις για το ροζ σου, δίνοντας έτσι μια νεανική όψη στα μάγουλά σου. Επίσης με αυτό το πινέλο μπορείς να εφαρμόζεις λίγη λάμψη στα ζυγωματικά σου.

Blending Brush

Το blending brush είναι το πινέλο με το οποίο θα πετύχεις το “σβήσιμο” στις σκιές των ματιών, για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Eye Shadow Brush

Είναι το πιο γνωστό πινέλο μακιγιάζ και οι περισσότερες από εμάς έχουμε ήδη στο νεσεσέρ μας. Με το eye shadow brush τοποθετούμε την σκιά μας στο κινητό βλέφαρο.

Angled Brush

Το angled brush μπορεί να χρησιμοποιηθεί με 2 τρόπους. Είτε για να απλώσουμε σωστά το υγρό eyeliner, είτε για να τονίσουμε την εξωτερική γωνία του ματιού μας.

Photo by Dids

Πώς να καθαρίζεις σωστά τα πινέλα του μακιγιάζ σου

Τα πινέλα είναι τα πιο σημαντικά εργαλεία του μακιγιάζ μας και για το λόγο αυτό πρέπει να τα φροντίζουμε και με το παραπάνω.
Για ένα τέλειο μακιγιάζ δεν αρκεί μόνο να έχεις τα σωστά πινέλα αλλά κυρίως πρέπει να είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση. Φυσικά όταν λέμε καθαρά δεν εννοούμε απλά να τα τινάζουμε από τα υπολείμματα σκιών πούδρας ή ρουζ που μπορεί να έχουν αλλά να τα πλένουμε σχεδόν κάθε 2 – 3 μήνες. Τα πινέλα όμως που χρησιμοποιούμε για το make up, concealer και τα χείλη θα πρέπει να καθαρίζουμε σχεδόν ανά 2 βδομάδες καθώς αυτά είναι που έρχονται σε άμεση επαφή με το καθαρό δέρμα μας και υπάρχει κίνδυνος να μεταφέρουν βρωμιές και μικρόβια.

Πριν λοιπόν αφιερώσεις ώρα για να καθαρίσεις τα πινέλα σου, τότε θα πρέπει να γνωρίζεις τα παρακάτω. Άσε τις δικαιολογίες για βρώμικα πινέλα και ξεκίνα…

1. Σαμπουάν

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσεις τα πινέλα σου είναι να χρησιμοποιήσεις το σαμπουάν σου ή ακόμα καλύτερα ένα σαμπουάν για μωρά. Αφού τα βρέξεις αρχικά άπλωσε μία ποσότητα σαμπουάν στην παλάμη σου και στη συνέχεια κάνε απαλές κινήσεις όπως όταν βάφεσαι. Αφού τελειώσεις ξέπλυνέ τα καλά και ακούμπησέ τα πάνω σε μία καθαρή πετσέτα.

2. Πράσινο Σαπούνι

Τα πινέλα που χρησιμοποιούμε για τα τις υγρές σκιές ή το eyeliner δεν θα καθαρίσουν τόσο εύκολα. Θα χρειαστεί λοιπόν να πάρουμε ένα πράσινο σαπούνι και αφού το βρέξουμε θα επαναλάβουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να καθαρίσει τελείως.

4. Μαλακτική Κρέμα

Συνήθως τα πιο παλιά πινέλα μας από τις πολλές πλύσεις αρχίζουν να χάνουν την αρχική τους εικόνα. Οι τρίχες τους γίνονται άγριες και μας τσιμπάνε κάθε φορά που τα χρησιμοποιούμε. Για το λόγο αυτό πρέπει να τους εφαρμόσουμε μία μαλακτική κρέμα και να τα ξεπλύνουμε καλά, όπως κάνουμε και στα μαλλιά μας.

3. Οινόπνευμα

Κάποιοι make up artists υποστηρίζουν ότι αφού καθαρίσεις τα πινέλα σου, πρέπει και ταυτόχρονα να τα απολυμάνεις. Άπλωσε σε ένα χαρτομάντιλο λίγο καθαρό οινόπνευμα και σκούπισέ τα ελαφρά.

4. Στέγνωμα

Να σου θυμίσω ότι καλό είναι να αφήνεις τα πινέλα μακιγιάζ σου να στεγνώνουν με τις «τρίχες» προς τα κάτω. Με αυτό τον τρόπο, το νερό, δεν τρέχει προς το εσωτερικό του πινέλου όπου βρίσκεται η κόλλα που κρατάει τις τρίχες στην θέση τους.

Μυρτω Παπαδοπουλου:

View Comments (0)

Related Post

This website uses cookies.