Νικήστε την κυτταρίτιδα σε 10 μέρες

kuttaritida antimetopisi 228x300 - Νικήστε την κυτταρίτιδα σε 10 μέρες

1ο βήμα: βoτανοθεραπεία

  • Σημύδα
    H σημύδα είναι ένα βότανο που βοηθά στην αποτοξίνωση, στην ανανέωση και στην αποβολή των περιττών υγρών. Παράλληλα, βοηθά στην αντιμετώπιση των μικρών εσωτερικών φλεγμονών του σώματος, αλλά και αυτών του δέρματος, χαρίζοντας λάμψη και ελαστικότητα στην επιδερμίδα.
    Πώς θα την πιείτε (έγχυμα): Pίχνετε 10 γρ. σημύδας σε βραστό νερό και το αφήνετε για 5-10΄. Πίνετε 1-2 φλιτζάνια, το απόγευμα και το βράδυ, για 2 εβδομάδες έως 1 μήνα
  • Λουίζα
    H λουίζα ή λεμονόχορτο έχει κάπως ξινή, αλλά νόστιμη γεύση. Bοηθά στην αποτοξίνωση και στην αποβολή περιττών υγρών. Πρέπει να την αποφεύγετε, όμως, αν έχετε υπόταση.
    Πώς θα την πιείτε (έγχυμα): Pίχνετε μία πρέζα λουίζα σε βρασμένο νερό για 5-10΄, σουρώνετε και πίνετε 2 φλιτζάνια την ημέρα, για 1-2 μήνες.
  • Tριγονέλα
    H τριγονέλα είναι ένα βότανο που βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην αποβολή των περιττών υγρών από το σώμα. Γι’ αυτό, θεωρείται κατάλληλη επιλογή για όσους ταλαιπωρούνται συχνά από πρηξίματα λόγω κατακράτησης υγρών και έχουν κυτταρίτιδα.
    Πώς θα την πιείτε (έγχυμα): Σε βρασμένο νερό ρίχνετε μία πρέζα τριμμένα φύλλα τριγονέλας για 5-10’, σουρώνετε και πίνετε έως 2 φλιτζάνια την ημέρα (πρωί, βράδυ) για 1 μήνα.
  • Πράσινο τσαΪ
    Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές μελέτες σύμφωνα με τις οποίες το πράσινο τσάι μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση του βασικού μεταβολικού ρυθμού -έως και κατά 3%, καθώς και του ρυθμού καύσης του λίπους.
  • Λεμόνι
    Σε καναδική μελέτη του Robarts Research Institute (2009) αναδείχθηκε η δράση της ναρινγερίνης (συστατικό του λεμονιού και του γκρέιπφρουτ) κατά της συσσώρευσης λίπους.

2ο βήμα: Γυμναστική κατά της κυτταρίτιδας

Γυμναστείτε καθημερινά για 1 ώρα περίπου κάνοντας μισή ώρα αερόβια γυμναστική, τρέξιμο, κολύμπι, ποδήλατο και άλλη μισή ώρα κοιλιακούς, ραχιαίους και ασκήσεις ποδιών, δηλαδή πιλάτες, ή γιόγκα που θα σας φέρει συνολικά αποτελέσματα για τη μείωση της κυτταρίτιδας.

3ο βήμα: βελτιώστε την διατροφή σας

  • Να καταναλώνετε πολλά φρούτα, ίνες και λαχανικά στη διατροφή σας
  • Προτιμήστε ολικής άλεσης ή ζέας ζυμαρικά και ψωμί, βρώμη για δημητριακά πρωινού, αναποφλοίωτο ρύζι, καστανή ζάχαρη ή μέλι, όσπρια και σόγια αντί για λιπαρά κρέατα
  • Αντί για πάστες ή άλλα γλυκά προτιμήστε χαρουπολάτα ή γλυκό του κουταλιού και αντί για αλάτι προτιμήστε μπαχαρικά
  • Να πίνετε πολλά υγρά για να διατηρείται το σώμα σας ενυδατωμένο
  • Αποφύγετε αναψυκτικά ή τσιπς και προτιμήστε φυσικούς χυμούς και ξηρούς καρπούς
  • Να προσπαθείτε να διατηρείστε στο σωστό σωματικό βάρος και να αποφεύγετε τις συχνές αυξομειώσεις βάρους

Καλλιόπη Βαρδάκα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Ευγενίου σπαθάρη 7 Κηφισιά
Τηλ.: 210 8084850
Κιν.: 6937311625
Email: vardakadiet@gmail.com



Κάνε εγγραφή στο δωρεάν newsletter - Όλα τα νέα στο email σου!

Σου άρεσε? Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Δες ακόμα :

Posted by Μυρτω Παπαδοπουλου on 30 April 2013