Κεφτεδάκια γαλοπούλας με σάλτσα (200Kcal ανά μερίδα)

Υλικά για 4 άτομα
300 γρ. νουντλς
¼ κούπας τριμμένη παρμεζάνα
Για τα κεφτεδάκια:
½ κιλού αλεσμένο φιλέτο γαλοπούλας χωρίς κόκαλα και πέτσα
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο,
2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα,
2 κουταλιές τριμμένη ντομάτα,
1 κουταλιά λάδι
1 κούπα τριμμένη ψίχα ψωμιού
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 ασπράδι, αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο
Για τη σάλτσα ντομάτας:
2 κουταλιές λάδι
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 ακτίνα σέλερι τριμμένο
1 μικρό καρότο τριμμένο
1 πράσο μόνο το άσπρο μέρος τριμμένο
1 κιλό ώριμες ντομάτες χωρίς τη φλούδα και τους σπόρους πολτοποιημένες,
2 κουταλιές ξίδι balsamico, 1 φύλλο δάφνης,
10 κόκκους πιπέρι, 10 κόκκους μπαχάρι,
2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.
Εκτέλεση
Ανακατέψτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της ζύμης για τα κεφτεδάκια. Καλύψτε τη και βάλτε τη στο ψυγείο για 30’. Πλάστε τη μικρά μπαλάκια και βάλτε τα στο ψυγείο για 10’, να σφίξουν. Κατόπιν ετοιμάστε τη σάλτσα. Βάλτε σε μια κατσαρόλα το λάδι ζεστάνετε και σοτάρετε τα λαχανικά ώσπου να μαραθούν. Προσθέστε τις ντομάτες, το ξίδι, τα μυρωδικά, το πιπέρι, αλάτι, καλύψτε και σιγοβράστε τη σάλτσα για 30’. Στρώστε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και αραδιάστε επάνω τα κεφτεδάκια. Ψήστε τα 40’-45’ σε φούρνο στους 180°C. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια αμέσως μόλις τα βγάλετε από το φούρνο, συνοδεύοντας τα με τη σάλτσα ή αν θέλετε, ρίξτε τα κεφτεδάκια ζεστά μέσα στη σάλτσα και βράστε τα για 10’. Στραγγίστε και σερβίρετέ το με τα κεφτεδάκια και σερβίρετέ το με τα κεφτεδάκια και τη ζεστή σάλτσα.

 1 - Κεφτεδάκια γαλοπούλας με σάλτσα    (200Kcal ανά μερίδα)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NC Logo.png.png - Κεφτεδάκια γαλοπούλας με σάλτσα    (200Kcal ανά μερίδα)Γρηγορίου Βασιλική, MSc
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Διευθύντρια  του Διαιτολογικού τμήματος
Web: www.nutricenter.gr
Email: diet@nutricenter.gr
Κιν.: 693 726 4915



Κάνε εγγραφή στο δωρεάν newsletter - Όλα τα νέα στο email σου!

Σου άρεσε? Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Δες ακόμα :

Posted by Μυρτω Παπαδοπουλου on 1 December 2012