Γυμναστική και διατροφή, σύμμαχοι για τέλειο σώμα

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως χρειάζεται σκληρή και παρατεταμένη άσκηση αν θέλουν να χάσουν βάρος και να έχουν καλή υγεία. Κανένα από τα δύο δεν είναι σωστό. Χωρίς αλλαγή στη διατροφή, το βάρος που χάνει κανείς από την άσκηση είναι λίγο. Μόνο όταν βελτιώσουμε την διατροφή μας, θα δούμε σημαντικά αποτελέσματα από την άσκηση στο βάρος μας και ακόμα πιο σημαντικό στην σύσταση και στο σχήμα του σώματος μας. Οι λανθασμένες διατροφικές συνήθειες «κλέβουν» την ενέργειά μας, εξαντλούν τον οργανισμό και μειώνουν τις αποδόσεις μας.

Η γυμναστική όμως, όπως και η διατροφή, πρέπει να ακολουθείται συνέχεια και όχι περιστασιακά, γιατί τα καλύτερα αποτελέσματα και των δύο φαίνονται σε βάθος χρόνου. Οπότε η απάντηση στην ερώτηση, τι είδους γυμναστική να επιλέξω, πηγάζει από τον τρόπο ζωής και το χρόνο του καθενός. Βασικός παράγοντας είναι πόσο χρόνος έχει κάποιος για να γυμναστεί μέσα στην εβδομάδα. Για αυτό πρέπει να γίνεται ένας καλός προγραμματισμός της εβδομάδος, ώστε να βρεθούν κάποιες ώρες για φυσική δραστηριότητα.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι τι ευχαριστεί τον καθένα, γιατί έτσι θα έχει διάρκεια. Επίσης, η άσκηση που θα ακολουθήσουμε εξαρτάται και από το βάρος που έχουμε στην παρούσα φάση. Εάν δηλαδή έχουμε πολλά κιλά δεν μπορούμε να κάνουμε ασκήσεις που θα καταπονούν το σώμα μας ή αν έχουμε λίγα κιλά θα πρέπει να φροντίζουμε τον μυϊκό μας ιστό.

Αυτό το διάστημα, σχολές χορού ZUMBA, αθλητικά σωματεία και γυμναστήρια δήμων, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με διάφορα πακέτα προσφορών. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι κατεβαίνοντας μια στάση πριν τον προορισμό σας, ή χρησιμοποιώντας ποδήλατο, ή ακόμα ανεβαίνοντας τις σκάλες αντί ανελκυστήρα, γυμνάζεστε.

Η σχέση γυμναστικής και σωστής διατροφής είναι άμεση και αμφίδρομη. Αν ένα από τα δύο λειτουργεί λάθος ή δεν λειτουργεί καθόλου, τότε δεν έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, κατά συνέπεια αφήνουμε το αποτέλεσμα στην τύχη του.

Είναι καιρός τα στατικά ποδήλατα και οι διάδρομοι να ξαναποκτήσουν την αρχική τους χρήση. Γενικά, να θυμάστε ότι οποιαδήποτε μορφή άσκησης είναι καλύτερη από την αδράνεια του καναπέ!

lampis kontantinos - Γυμναστική και διατροφή, σύμμαχοι για τέλειο σώμα
Λάμπης Κωνσταντίνος
Διατροφολόγος – Διαιτολόγος
Δημιτριάδος 229
38 221 – Βόλος
Τηλ: +3024210 33055
www.volosdiet.gr



Κάνε εγγραφή στο δωρεάν newsletter - Όλα τα νέα στο email σου!

Σου άρεσε? Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Δες ακόμα :

Posted by Μυρτω Παπαδοπουλου on 2 November 2012