Χάσε κιλά όχι μυαλό

diaita kai mialo 228x300 - Χάσε κιλά όχι μυαλό

Συχνά ακολουθώντας μία αυστηρή δίαιτα με στόχο την άμεση απώλεια βάρους καταλήγουμε να νιώθουμε έντονη εξάντληση, μελαγχολία, νευρικότητα, αδυναμία , έλλειψη συγκέντρωσης ακόμα και επιθετικότητα.

Τι πρέπει να θυμάστε για να μην εξαντλήστε και να μην αδειάζετε τον εγκέφαλό σας στην προσπάθεια να χάσετε μερικά κιλά:

  1. Πρέπει να καταναλώνουμε πάντα υδατάνθρακες στη διατροφή μας. Σύνθετους πχ μακαρόνια και δημητριακά ολικής αλέσεως ή ανεπεξέργαστο ρύζι ή και απλούς πχ φρούτα και λαχανικά. Οι υδατάνθρακες αποδίδουν γλυκόζη που είναι η μόνη πηγή ενέργειας του εγκεφάλου
  2. Οι πρωτείνες δεν πρέπει να απουσιάζουν και πρέπει να προτιμάμε υψηλής βιολογικής αξίας πχ που προέρχονται από ζωικής προέλευσης προϊόντα, τα αβγά
  3. Να καταναλώνουμε μικρή ποσότητα ποιοτικού λίπους προερχόμενο από πχ ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς ανάλατους όπως ανάλατα αμύγδαλα και καρύδια, αβοκάντο και ψαρια πολύσια σε ω-όπως σαρδέλλες, σολωμός και σκουμπρί. Το ποιοτικό λίπος βοηθά στην διατήρηση υγειών εγκεφαλικών κυττάρων. Από την άλλη η υπερβολική πρόσληψη λίπους, κυρίως χοιρινού λίπους, ελαττώνει τη νοητική ικανότητα.
  4. Αντιοξειδωτικές τροφές όπως η σοκολάτα, η κανέλλα, το σκόρδο, τα ρόδι κλπ έχουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του εγκεφάλου μας.

Η ισορροπία και η ποικιλότητα στη διατροφή ακόμα και στα πλαίσια των πιο αυστηρών προγραμμάτων είναι απαραίτητη και ο διαιτολόγος ο μόνος ειδικός για να σας δώσει οδηγίες για να είναι αποτελεσματικά και σωστά για την υγεία μας! Για αυτό προσέξτε πριν αποφασίσετε να ακολουθήσετε μια πολλά υποσχόμενη «δίαιτα εξπρές» για να μη χρειαστεί να χάσετε μαζί με τα κιλά και το μυαλό σας!

Δρ Αιμιλία Βασιλοπούλου, RD, PhD
Καθηγήτρια Διαιτολογίας-Διατροφής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Διδάκτορας Ιατρικής Σχολής Παν. Αθηνών

Πρεβέζης 13
1065 Λευκωσία
Κύπρος
+35722660560
www.all-diet.gr
info@all-diet.gr



Κάνε εγγραφή στο δωρεάν newsletter - Όλα τα νέα στο email σου!

Σου άρεσε? Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Δες ακόμα :

Posted by Μυρτω Παπαδοπουλου on 2 October 2012