Δαμάστε την Όρεξή Σας

oreksi 228x300 - Δαμάστε την Όρεξή Σας

Δαμάστε τις έντονες επιθυμίες για φαγητό με αυτές τις τεχνικές…
1. Μασήστε Τσίχλα
Μία πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που μασούσαν τσίχλα για μία ώρα το πρωί κατανάλωναν 67 θερμίδες λιγότερες στο μεσημεριανό τους και δεν τσιμπολογούσαν το απόγευμα. Επιπλέον με την αίσθηση φρεσκάδας που μας δίνουν οι τσίχλες είναι δύσκολο να καταναλώστε κάτι. Προτιμήστε όμως τσίχλες χωρίς ζάχαρη.
2. Ξεκινήστε τη μέρα σας με πρωτεΐνη
Η πρωτεΐνη προκαλεί κορεσμό μεγαλύτερης διάρκειας σε σχέση με τους υδατάνθρακες. Η κατανάλωση πρωτεΐνης το πρωί (τυρί, γαλοπούλα, αβγό, γάλα, γιαούρτι, ξηρούς καρπούς) θα σας κρατήσει μακριά από τσιμπολογήματα μέχρι το επόμενο γεύμα σας.
3. Καταναλώστε μη επεξεργασμένους υδατάνθρακες
Τα τρόφιμα ολικής άλεσης εντείνουν το αίσθημα του κορεσμού. Αλλάξτε τα λευκά προϊόντα με μαύρα και αισθανθείτε τη διαφορά κατά τη διάρκεια της ημέρας.
4. Κάντε γυμναστική
Η άσκηση όχι απλά καίει θερμίδες, αλλά σας βοηθά και να καταναλώνετε λιγότερες. Μία μελέτη έδειξε ότι 60 λεπτά αερόβιας άσκησης υψηλής έντασης μπορεί να μειώσει την όρεξη για 2 ώρες μετά τη δραστηριότητα.
5. Μην αποκλείσετε εντελώς το λίπος
Το ολεϊκό οξύ που βρίσκεται στο ελαιόλαδο, τους ξηρούς καρπούς και το αβοκάντο βοηθά στην καταστολή της όρεξης. Απλά καταναλώστε τα με σύνεση, καθώς περιέχουν πολλές θερμίδες.
6. Πιείτε νερό
Πολλές φορές έχουμε την τάση να μπερδεύουμε την πείνα με τη δίψα. Προτού ενδώσετε στον επόμενο πειρασμό δοκιμάστε να πιείτε λίγο νερό. Επίσης, προσπαθήστε να πίνετε 1-2 ποτήρια νερό πριν από το κάθε γεύμα, ώστε να καταστείλλετε την όρεξή σας και να μπορέσετε να φάτε με πιο αργό ρυθμό.

Κρίκη Σταυρούλα
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
Αττική: Κατ’ οίκον επισκέψεις
Κινητό: 6947606381
Email: stavroulakriki@gmail.com
Website: http://stavroulakriki.blogspot.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/kriki.stavroula



Κάνε εγγραφή στο δωρεάν newsletter - Όλα τα νέα στο email σου!

Σου άρεσε? Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Δες ακόμα :

Posted by Μυρτω Παπαδοπουλου on 2 October 2012