5 συνταγές με κινόα

quinoa sintages

Η κινόα αποτελεί ένα τρόφιμο που τελευταία χρησιμοποιείται ευρέως στην κουζίνα. Είναι ιδανικό για όσους έχουν δυσανεξία στην γλουτένη. Πρακτικά, είναι σπόρος, προέρχεται από το φυτό Κινόα. Περιέχει περισσότερες πρωτεΐνες από ότι το σιτάρι καθώς και πολλά θρεπτικά συστατικά όπως τα Ω-3 λιπαρά οξέα. Δείτε λοιπόν 5 συνταγές ώστε να την μαγειρέψετε με επιτυχία.

quinoa sintages min - 5 συνταγές με κινόα

Image by Bernadette Wurzinger from Pixabay

1. Φτιάξτε μία υπέροχη σαλάτα με ντομάτα, σπανάκι, αβοκάντο και κινόα. Συνήθως, η κινόα χρειάζεται μούλιασμα ή μαγείρεμα. Φροντίστε ώστε να την στραγγίσετε καλά και να απομακρύνετε τυχόν περιβλήματα που έχουν μείνει και έχουν πικρή γεύση. Η συγκεκριμένη σαλάτα θα σας δώσει τεράστια ποσά ενέργειας και είναι πάρα πολύ υγιεινή.

2. Χρησιμοποιήστε την αντί για ρύζι. Βράστε την και προσθέστε τα μπαχαρικά και τα καρυκεύματα που σας αρέσουν. Αναμείξτε την με βρασμένα λαχανικά ή απλώς τοποθετήστε τα στην άκρη. Να θυμάστε πως μπορείτε να φτιάξετε και γεμιστά με κινόα.

3. Φτιάξτε τις δικές σας μπάρες δημητριακών αναμειγνύοντας την κινόα με διάφορους ξηρούς καρπούς όπως τα καρύδια και τα αμύγδαλα. Προσθέστε σταγόνες κουβερτούρας ή ξύσμα πορτοκαλιού και πάρτε ενέργεια λίγο πριν την γυμναστική σας. Μία τέλεια εναλλακτική λύση! Δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε ξανά μπάρες δημητριακών από το σούπερ μάρκετ.

4. Φτιάξτε ένα υπέροχο μείγμα από κινόα, βραστό καλαμπόκι και φρέσκο κρεμμυδάκι. Το πιάτο αυτό αποτελεί την ιδανική λύση για ένα απλό δείπνο. Μπορείτε βέβαια να το συνδυάσετε με βραστό στήθος κοτόπουλο. Μη ξεχάσετε να φέρετε ένα ποτήρι λευκό κρασί, το οποίο ταιριάζει υπέροχα με την κινόα.

5. Τέλος, φτιάξτε λίγα άκρως υγιεινά μπιφτέκια από κινόα και βραστό μπρόκολο. Η συνταγή αυτή είναι ιδανική για όσες είναι χορτοφάγοι. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγα μανιτάρια. Είναι σίγουρο πως θα σας αρέσουν και δεν θα νιώθετε καθόλου μειονεκτικά μπροστά σε όσους συνηθίζουν να τρώνε κρέας. Αγαπάμε κινόα λοιπόν…



Κάνε εγγραφή στο δωρεάν newsletter - Όλα τα νέα στο email σου!

Σου άρεσε? Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Δες ακόμα :

Posted by Μυρτω Παπαδοπουλου on 15 January 2015