Tips για ισορροπημένη δίαιτα

isorropimeni diatrofi - Tips για ισορροπημένη δίαιτα

Είναι σίγουρο πως η καθεμία από εμάς έχει περιττά κιλά σε κάποιο σημείο του σώματός της. Έχουμε αδυναμία σε φαγητά με πολλές θερμίδες και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στο σώμα μας. Ένα μάλιστα δεν μας αρέσει και η γυμναστική, τότε σίγουρα έχουμε μεγάλο πρόβλημα με το σώμα μας. Τι θα μας βοηθήσει πραγματικά; Δείτε μερικά tips ώστε να αποκτήσετε μία ισορροπημένη δίαιτα σε καθημερινή βάση.

Κατ’ αρχάς, κρατήστε ένα ημερολόγιο κατανάλωσης τροφίμων. Για μία εβδομάδα καταγράψτε τι φάγατε σε κάθε γεύμα c(Πρωινό, Σνακ, Μεσημεριανό, Σνακ, Βραδινό). Υπολογίστε το ποσό των θερμίδων τόσο ημερησίως όσο και εβδομαδιαίως. Θα εκπλαγείτε με το πόσες θερμίδες καταναλώνετε στα γεύματά σας.

Πάντοτε να αντιστοιχίζετε τις θερμίδες. Για παράδειγμα, ένα μικρό muffin αντιστοιχεί σε ένα ογκώδες πιάτο άπαχου κρέατος καθώς και σε αμέτρητα λαχανικά.

isorropimeni diatrofi - Tips για ισορροπημένη δίαιτα

Photo by Louis Hansel on Unsplash

Kάντε σχέδια για το καλοκαίρι. Σκεφτείτε πόσο όμορφα θα νιώθετε στο αγαπημένο σας μαγιό και με πόση άνεση θα κάνετε βόλτα στην παραλία. Οι σκέψεις αυτές θα σας βοηθήσουν να ακολουθήσετε με ακρίβεια και πιστότητα μία πιο ισορροπημένη δίαιτα.

Φτιάξτε μία playlist με 10 από τα αγαπημένα σας τραγούδια. Αυτό σημαίνει σε χρόνο τουλάχιστον 30 λεπτά. Συνεπώς, έχετε την ευκαιρία για μισή ώρα να περπατήσετε ή να κάνετε λίγους κοιλιακούς. Ούτε που θα καταλάβετε πως πέρασε η μισή ώρα. Εάν έχετε αυλή στο σπίτι, προγραμματίστε να γυμναστείτε εκεί για 30 λεπτά. Θα αναπνεύσετε καθαρό αέρα και θα κάνετε ηλιοθεραπεία ταυτόχρονα.

Προσπαθήστε να ακολουθήσετε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο. Εμπλουτίστε τα γεύματά σας με φρούτα και λαχανικά. Αυτό θα σας κάνει να αποφεύγετε ανθυγιεινά τρόφιμα. Θα προτιμάτε ένα μεγάλο μπολ με φρουτοσαλάτα παρά μία σοκολάτα ή ένα κρουασάν.

Τέλος, να έχετε ισορροπημένη άποψη για καθετί που σχετίζεται με τη διατροφή. Για παράδειγμα, πολλοί θεωρούν πως εάν τρέχουν για μία ώρα και τρώνε fast food, θα μπορούν να είναι λεπτοί. Λάθος! Ένα μικρό μπισκότο σοκολάτας απαιτεί να τρέξετε γύρω γύρω ένα μεγάλο γήπεδο ποδοσφαίρου 12 φορές.



Κάνε εγγραφή στο δωρεάν newsletter - Όλα τα νέα στο email σου!

Σου άρεσε? Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Δες ακόμα :

Posted by Μυρτω Παπαδοπουλου on 28 December 2014