5 λάθη που κάνουμε κατά την περιποίηση του προσώπου μας

paripoiisi prosopou 228x300 - 5 λάθη που κάνουμε κατά την περιποίηση του προσώπου μας

Το πρόσωπό μας είναι η «βιτρίνα» όλου του σώματός μας. Είναι το πρώτο πράγμα που θα δουν οι άλλοι. Επίσης, στο δέρμα μας θα φανούν οποιαδήποτε προβλήματα υγείας καθώς και η κούραση. Συνεπώς, το πρόσωπό μας απαιτεί τον σεβασμό και την ιδιαίτερη προσοχή μας. Ίσως όμως, από συνήθεια, κάνουμε κάποια λάθη στην φροντίδα και στην περιποίηση  του προσώπου. Δείτε ποια είναι αυτά και πως μπορούμε να τα διορθώσουμε άμεσα.

Πλύσιμο προσώπου

Κατ’ αρχάς, μην πλένετε υπερβολικά το πρόσωπό σας. Αν το κάνετε αυτό, τότε σίγουρα το δέρμα σας έχει γίνει υπερβολικά ξηρό και σας «τραβάει». Αφιερώστε λίγο χρόνο το πρωί για την περιποίηση του προσώπου. Ρίξτε λίγο νερό και ταμπονάρετε απαλά με μία βαμβακερή πετσέτα. Αμέσως μετά, εφαρμόστε την κρέμα ημέρας. Ακολουθήστε αυτήν την τακτική και το πρόσωπό σας σιγά σιγά θα μαλακώσει.

Προϊόντα ομορφιάς

Μην αλλάζετε πολύ συχνά τα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιείτε. Είναι πολύ μεγάλο λάθος. Το πρόσωπό σας συνηθίζει σε μία κρέμα ή σε κάποιο toner και με βάση αυτό διαμορφώνει το pH του καθώς και τον βαθμό της ενυδάτωσης. Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάποιο καινούριο προϊόν, κάντε το σταδιακά. Θα είναι πιο εύκολο να καταλάβετε τι φταίει αν εμφανιστεί κάποιο δερματικό πρόβλημα.

Αντηλιακό

Ένα λάθος που κάνουμε πολύ συχνά είναι το ότι δεν φορούμε αντηλιακό. Ακόμη και τον χειμώνα, ο ήλιος είναι πολύ δυνατός και μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο δέρμα του προσώπου μας. Συνεπώς, εφαρμόστε αντηλιακό με μεγάλο δείκτη προστασίας σε συνδυασμό με ενυδατική κρέμα και την βάση που χρησιμοποιείτε στο μακιγιάζ για πιο όμορφο αποτέλεσμα.

Κατάλληλο toner

Τέλος, ίσως δεν χρησιμοποιούμε το κατάλληλο toner ή αυτό που έχουμε είναι πολύ δυνατό. Ψάξτε καλά πριν αγοράσετε ένα toner. Δείτε τι ταιριάζει καλύτερα στον τύπο της επιδερμίδας σας. Ίσως μάλιστα να χρειαστεί να ρωτήσετε κάποιον ειδικό για περισσότερες πληροφορίες.Κάνε εγγραφή στο δωρεάν newsletter - Όλα τα νέα στο email σου!

Σου άρεσε? Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Δες ακόμα :

Posted by Μυρτω Παπαδοπουλου on 18 December 2014