4+1 τρόφιμα που θα σας κάνουν να φαίνεστε πιο νέες

super foods

Η γήρανση είναι μία διαδικασία την οποία δεν μπορούμε να εμποδίσουμε. Ο χρόνος δεν μπορεί να γυρίσει πίσω και επομένως τα σημάδια που μας αφήνει δεν μπορούν να εξαφανιστούν. Μπορούν όμως να μειωθούν. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με μικρές αλλαγές στη διατροφή μας. Υπάρχουν τα λεγόμενα νέα τρόφιμα ή αλλιώς σούπερ τρόφιμα, τα οποία μεταξύ άλλων έχουν θρεπτικά συστατικά με αντιγηραντική δράση. Δείτε μερικά από αυτά και κάντε άμεσα αλλαγές στο καθημερινό σας διαιτολόγιο.

1. Τα Goji Berry είναι το βασικό τρόφιμο το οποίο θα σας κάνει να φαίνεστε πιο νέες. Προάγει και ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου, μία πρωτεΐνη που κάνει το δέρμα σας πιο νεανικό και μαλακό.

2. Το κεφίρ ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα αλλά και το πεπτικό. Οι λειτουργίες αυτών των συστημάτων επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της επιδερμίδας μας. Συνεπώς, θέλουμε την καλύτερη δυνατή διατροφή η οποία θα μειώσει τυχόν σημάδια στην επιδερμίδα που θα προκληθούν από δυσλειτουργίες των συστημάτων αυτών.

3. Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι ενισχύουν τη λειτουργία της καρδιάς καθώς περιέχουν τα απαραίτητα για τον οργανισμό Ω-3 λιπαρά οξέα. Η καθημερινή τους κατανάλωση θα φέρει μεγάλα οφέλη στην επιδερμίδα σας και θα σας κάνει να φαίνεστε πιο νέες. Καταναλώστε τα ωμά και ανάλατα ώστε να έχετε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

super foods - 4+1 τρόφιμα που θα σας κάνουν να φαίνεστε πιο νέες

Photo by Jannis Brandt on Unsplash

4. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι και η ρόκα προσφέρουν θρεπτικά συστατικά που βελτιώνουν την υγεία και την εμφάνιση των ματιών. Επίσης, αποτελούν βασική πηγή ασβεστίου για τους ενήλικες.

5. Τέλος, εντάξτε στην καθημερινότητά σας την κατανάλωση βολβών όπως το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο. Τα τρόφιμα αυτά απομακρύνουν τις τοξίνες και τις καρκινογενέσεις που ίσως δημιουργηθούν στο συκώτι. Η απομάκρυνση των τοξινών θα βελτιώσει την ποιότητα της επιδερμίδας σας με αποτέλεσμα να φαίνεστε πιο όμορφη και πιο νέα.



Κάνε εγγραφή στο δωρεάν newsletter - Όλα τα νέα στο email σου!

Σου άρεσε? Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Δες ακόμα :

Posted by Μυρτω Παπαδοπουλου on 29 December 2014