Τρόφιμα που οδηγούν σε λαμπερό δέρμα

Foods that lead to glowing skin 3 228x300 - Τρόφιμα που οδηγούν σε λαμπερό δέρμα

Το δέρμα μας είναι η «βιτρίνα» του σώματος μας. Σε αυτό φαίνονται όλα, τόσο τα προβλήματα υγείας που δεν φαίνονται εσωτερικά όσο και η κακή διατροφή που ίσως ακολουθούμε. Δείτε λοιπόν με ποια τρόφιμα μπορούμε να αποκτήσουμε ένα λαμπερό και υγιές δέρμα. Να θυμάστε πως τα ίδια τρόφιμα συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς, στον έλεγχο του βάρους σας και στην μείωση της πιθανότητας εμφάνισης κάποιας ασθένειας.
Η τροφή χρησιμοποιείται από το σώμα μας ως δομικό υλικό. Οι πρώτες ύλες που δίνουμε λοιπόν στον οργανισμό μας πρέπει να είναι οι καλύτερες. Επιλέξτε τρόφιμα φυτικής προέλευσης. Τα λαχανικά, τα φρούτα και οι ξηροί καρποί είναι οι επιλογές σας. Είναι νόστιμα και προσφέρουν μία μεγάλη ποικιλία θρεπτικών συστατικών.
Για παράδειγμα, τα εσπεριδοειδή όπως τα πορτοκάλια και τα λεμόνια αποτελούν σημαντική πηγή της βιταμίνης C. Η βιταμίνη αυτή έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βοηθάει στην θεραπεία των φλεγμονών.
Καλή πηγή της βιταμίνης C αποτελεί και η κόκκινη πιπεριά, σε αντίθεση με τις κίτρινες ή τις πράσινες. Οι καυτερές πιπεριές βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και βοηθούν το δέρμα να απελευθερώσει τις συσσωρευμένες τοξίνες.
Τα καρότα περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Α. Η βιταμίνη αυτή ελέγχει την παραγωγή των δερματικών κυττάρων. Αυτό έιναι σημαντικό καθώς η συσσώρευση τους μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του δέρματος.
Foods that lead to glowing skin (4)
Τα μήλα περιέχουν στην φλούδα τους ένα αντιοξειδωτικό, το οποίο προστατεύει το δέρμα μας από την καταστροφήπου προκαλεί η ακτινοβολία του ήλιου.
Foods that lead to glowing skin (1)
Η κατανάλωση φραουλών μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.
Foods that lead to glowing skin (5)
Οι ηλιόσποροι περιέχουν ένα συστατικό, το οποίο διατηρεί την ελαστίνη ώστε το δέρμα να έιναι μαλακό και σφιχτό.
Foods that lead to glowing skin (2)
Η μαύρη σοκολάτα μας προστατεύει από την σκληρότητα του δέρματος κάνοντας να είναι λαμπερό και υγιές.
Τα αμύγδαλα, εκτός του ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στην ρύθμιση του βάρους, περιέχουν βιταμίνη Ε η οποία αμύνεται κατά της ζημιάς που προκαλείται από την ακτινοβολία του ήλιου.
Foods that lead to glowing skin (3)Κάνε εγγραφή στο δωρεάν newsletter - Όλα τα νέα στο email σου!

Σου άρεσε? Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Δες ακόμα :

Posted by Μυρτω Παπαδοπουλου on 8 December 2014