Στεγνώστε τα μαλλιά σας τον χειμώνα

Dry your hair in the winter 4 228x300 - Στεγνώστε τα μαλλιά σας τον χειμώνα

Ο χειμώνας αποτελεί έναν από τους χειρότερους εχθρούς των μαλλιών μας. Ο ξηρός αέρας, η βροχή, το κρύο και η ομίχλη αναστέλλουν σε σημαντικό βαθμό την διαδικασία περιποίησης που εφαρμόζουμε στα μαλλιά μας. Πολλές φορές, όμως, αντιμετωπίζουμε και άλλα προβλήματα τον χειμώνα, όπως το να βρούμε έναν αποτελεσματικό τρόπο για να στεγνώσουμε τα μαλλιά μας. Δείτε πως μπορείτε να το κάνετε αυτό φέτος τον χειμώνα χωρίς να «χαλάσει» η ποιότητα των μαλλιών σας.
Dry your hair in the winter (5)
Κατ’ αρχάς, επιλέξτε ένα ειδικό σαμπουάν για τα μαλλιά, το οποίο θα απομακρύνει οποιεσδήποτε προσμίξεις σχηματίζονται στις ρίζες των μαλλιών. Ως αποτέλεσμα, θα είναι πιο εύκολο να στεγνώσετε τις ρίζες, οι οποίες αποτελούν το πιο δύσκολο κομμάτι.
Αφού βγείτε από το ντους, απομακρύνετε τη μεγαλύτερη ποσότητα νερού από τα μαλλιά σας με μία βαμβακερή πετσέτα. Έπειτα, σκουπίστε τα με ένα παλιό T- shirt, ώστε να φύγει η περίσσια υγρασία και να αποφύγετε το φριζάρισμα της τρίχας.
Dry your hair in the winter (4)
Dry your hair in the winter (2)
Ποτέ μη χτενίζετε τα μαλλιά σας όταν είναι υγρά. Η τρίχα είναι αδύναμη τότε και πολύ απλά θα καταστρέψετε την ποιότητα των μαλλιών. Μπορείτε λοιπόν να χτενίσετε τα μαλλιά σας πριν το ντους ή να βρείτε μία χτένα με αραιά «δόντια», για να χτενίσετε τα υγρά σας μαλλιά.
Dry your hair in the winter (3)
Ποτέ μη μαζεύετε τα μαλλιά σας ψηλά με την πετσέτα. Αυτή η διαδικασία, που όλες μας λίγο πολύ συνηθίζουμε να κάνουμε, θα καθυστερήσει σε σημαντικό βαθμό το στέγνωμα των μαλλιών μας.
Αφού βγείτε από το ντους, να περνάτε συνεχώς το χέρι σας μέσα από τα μαλλιά σας. Μάλιστα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο ειδικό λαδάκι ώστε να «κλείσουν» οι άκρες των μαλλιών και να επιτευχθεί απόλυτη λάμψη.
Dry your hair in the winter (1)
Γενικότερα, είναι καλό να θυμάστε πόσο βασικό είναι να στεγνώνουμε τα μαλλιά μας χωρίς πιστολάκι. Τα προστατεύουμε από τη φθορά και συμβάλλουν στην καλή τους εμφάνιση.Κάνε εγγραφή στο δωρεάν newsletter - Όλα τα νέα στο email σου!

Σου άρεσε? Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Δες ακόμα :

Posted by Μυρτω Παπαδοπουλου on 27 December 2014