Πως να κόψετε μόνες σας αφέλειες

afeleies mallia 1 228x300 - Πως να κόψετε μόνες σας αφέλειες

Τα μαλλιά μας είναι ένα από τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά στο σώμα μας. Απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα και περιποίηση καθώς πολλοί θα παρατηρήσουν το πώς είναι κομμένα ή το χρώμα τους. Αν έχουμε αποφασίσει να έχουμε αφέλειες, τότε σίγουρα το πρόσωπο μας χαρακτηρίζεται από παιδικότητα και μία γλυκιά αφέλεια. Το κακό όμως με τις αφέλειες είναι πως χρειάζονται συχνή περιποίηση και κυρίως κούρεμα. Δυστυχώς, πολλές κομμώτριες μας χρεώνουν για ένα απλό κόψιμο της φράντζας. Δείτε λοιπόν πως μπορείτε να την κόψετε μόνες σας με απλά και πρακτικά βήματα.

Κατ’ αρχάς, βρείτε το «βάθος» των αφελειών, χτενίζοντας τα μαλλιά σας κάθετα προς την φράντζα. Με τη βούρτσα και το πιστολάκι, δώστε σχήμα στα μαλλιά ώστε να μπορέσετε να χωρίσετε μετά τη φράντζα σε δύο κομμάτια.

Σηκώστε το πρώτο κομμάτι ώστε να ασχοληθείτε στην αρχή με το κάτω μέρος. Αφού βρέξετε λίγο τα μαλλιά σας, σχηματίστε μία νοητή γραμμή με τα δάχτυλά σας και κόψτε προσεκτικά. Προσπαθήστε να μείνετε λίγο πιο κάτω από τα φρύδια, αλλιώς το αποτέλεσμα δεν θα είναι όμορφο και πετυχημένο. Να είστε ψύχραιμες διότι ένα λάθος θα χαλάσει το συνολικό look το μαλλιών σας.

afeleies mallia 2
Έπειτα, ρίξτε την τούφα που μαζέψατε και κόψτε τις άκρες χρησιμοποιώντας το ψαλίδι κάθετα προς τις τρίχες ώστε να δημιουργήσετε μυτάκια. Σιγά σιγά θα επαναφέρετε τις δύο σειρές των αφελειών στο ίδιο ύψος χωρίς να φαίνεται κάποια διαφορά. Εάν στα πλαινά μείνουν ένα δύο τούφες πιο μακριές, μη στεναχωριέστε. Θα συμβάλλουν στο στυλ της γλυκιάς αφέλειες που θέλετε να πετύχετε.

Το μυστικό είναι να έχετε καλό ψαλίδι, να στέκεστε στη σωστή απόσταση από τον καθρέφτη και να έχετε καλό φωτισμό. Λάβετε υπόψη σας αυτούς τους περιορισμούς καθώς θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε. Σας ευχόμαστε ολόκαρδα καλή σας επιτυχία με τις αφέλειες!Κάνε εγγραφή στο δωρεάν newsletter - Όλα τα νέα στο email σου!

Σου άρεσε? Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Δες ακόμα :

Posted by Μυρτω Παπαδοπουλου on 13 December 2014