Η ημερομηνία λήξης των προϊόντων μακιγιάζ

makeup products 2 228x300 - Η ημερομηνία λήξης των προϊόντων μακιγιάζ

Όπως τα τρόφιμα έτσι και τα προϊόντα μακιγιάζ έχουν ημερομηνία λήξης. Όταν περάσει αυτή η μέρα, τα καλλυντικά μας χάνουν τα πολύτιμα χαρακτηριστικά τους. Επίσης, προκαλούν διάφορα προβλήματα στο μέρος του προσώπου στο οποίο θα εφαρμοστούν. Δείτε λοιπόν πότε λήγουν διάφορα προϊόντα μακιγιάζ.
Ας ξεκινήσουμε από τη μάσκαρα. Λήγει σε 3 μέχρι 6 μήνες από την στιγμή που θα ανοιχτεί. Ακόμη και αν κλείνατε καλά το καπάκι και την φροντίζατε, μην την κρατήσετε παραπάνω από ένα εξάμηνο. Θα δημιουργήσει ερεθισμό στα μάτια και πιθανώς κάποια μόλυνση. Την ημέρα που θα την ανοίξετε, σημειώστε επάνω την ημερομηνία λήξης και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.
makeup products (5)
Τα μολύβια «κρατάνε» μέχρι 6 μήνες. Πρέπει να τα ξύνουμε συνεχώς, όχι μόνο για να είναι μυτερά αλλά και για να απομακρύνουμε τα οποία βακτήρια έχουν συσσωρευτεί. Το καλοκαίρι είναι σοφό να διατηρείτε τα μολύβια σας στο ψυγείο.
makeup products (1)
Η βάση και το ρουζ σε υγρή μορφή διατηρούνται για έναν χρόνο περίπου. Το ίδιο ισχύει και για το υγρό eyeliner, το οποίο όμως σίγουρα θα έχετε τελειώσει πριν την ημερομηνία λήξης.
makeup products (2)
Τα καλλυντικά σε μορφή κρέμας λήγουν σε λιγότερο από δέκα μήνες καθώς περιέχουν συστατικά που βοηθούν στην ενυδάτωση τα οποία μπορούν πολύ εύκολα να προκαλέσουν την ανάπτυξη μικροοργανισμών όπως τα βακτήρια.
makeup products (3)
Τα προϊόντα σε μορφή σκόνης όπως οι σκιές και οι πούδρες θα λήξουν μετά από έναν χρόνο χρήσης. Θα το καταλάβετε καθώς θα ξεραθούν ή θα αλλάξει το χρώμα τους.
makeup products (4)
Αποφύγετε να φορέσετε ληγμένα προϊόντα καθώς θα προκαλέσουν διάφορα δερματικά ή άλλου είδους προβλήματα. Αν βρείτε στο internet οδηγίες για το πώς να «φτιάξετε» ένα χαλασμένο καλλυντικό, εφαρμόστε τες μόνο αν αυτό δεν έχει λήξει. Ειδάλλως, είναι καλύτερα να το πετάξετε άμεσα.
Κάντε λοιπόν μία έρευνα στο τσαντάκι των καλλυντικών και ανανεώστε το καθώς η προστασία της επιδερμίδας σας είναι πολύ σημαντική!Κάνε εγγραφή στο δωρεάν newsletter - Όλα τα νέα στο email σου!

Σου άρεσε? Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Δες ακόμα :

Posted by Μυρτω Παπαδοπουλου on 8 December 2014