Δημιούργησε πρωτότυπα pin up χτενίσματα

pinup xtenisma 5 228x300 - Δημιούργησε πρωτότυπα pin up χτενίσματα

Ο όρος pin-up πρωτοεμφανίστηκε τη δεκαετία του ’40, όταν διάφορες burlesque performers έβγαζαν κάρτες με τις φωτογραφίες τους για να προωθήσουν τη δουλειά τους. Pin up σημαίνει καρφιτσώνω πάνω, όπως οι αφίσες που κρεμάμε στους τοίχους. Από εκεί και μετά, άρχισε να δημιουργείται ολόκληρο ‘κίνημα’ γύρω από αυτό το στιλ γυναίκας και το ακολούθησαν ηθοποιοί και supermodels της τότε εποχής. Το έχουμε δει ακόμα και σε comics, με βασική εκπρόσωπο την Betty Boop. Εφόσον είναι ένα πολύ δυνατό trend, δεν θα γινόταν να μην επανέλθει ώστε να το υιοθετήσουν και οι γυναίκες της σημερινής εποχής. Pin up χτενίσματα, μακιγιάζ, 40s στιλ, ακόμα και η μουσική τύπου swing συνθέτουν ένα lifestyle, που αρκετές από εμάς λατρεύουμε.
Ας δούμε ποια είναι τα πιο κλασικά pin up χτενίσματα ώστε να εμπνευστούμε αναλόγως και να δοκιμάσουμε ένα νέο look.

pinup xtenisma 1Αυτό είναι το πιο απλό και γρήγορο hairstyle που μπορείς να κάνεις. Πιάσε τα μαλλιά σου σε ένα χαλαρό ponytail, πέρασε μία μπαντάνα γύρω από το κεφάλι και απλά δώσε λίγο όγκο στην μπροστινή τούφα.

pinup xtenisma 2
Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του pin up χτενίσματος είναι οι μεγάλες και ‘σφιχτές’ μπούκλες. Βάλε χοντρά ρόλει στα μαλλιά σου και άφησέ τα όλη τη νύχτα. Επίσης, φρόντισε να κάνεις πολύ έντονη χωρίστρα από τη μία πλευρά.
pinup xtenisma 3
Ας δούμε βήμα βήμα ένα σχετικά εύκολο χτένισμα που προϋποθέτει να έχεις ένα ψαλίδι για μπούκλες και μία υπέροχη denim μπαντάνα: πιάσε όλα τα μαλλιά σου σε ένα κότσο ή γαλλική κοτσίδα στερεώνοντάς την καλά στο πίσω μέρος του κεφαλιού και βάλε την μπαντάνα με τον τρόπο που βλέπεις ώστε να καλύπτει όλα σχεδόν τα μαλλιά. Φρόντισε να έχεις αφήσει μία μεγάλη τούφα μπροστά, γιατί θα είναι το κομμάτι που θα αφήσουμε να φαίνεται. Με ένα λεπτό ψαλίδι, κάνε όσα περισσότερα μπουκλάκια μπορείς στην τούφα και ‘ένωσέ’ τα με τσιμπιδάκια. Έτοιμο και εντυπωσιακό.
pinup xtenisma 4
Για ένα πιο κλασικό μαλλί σε στιλ pin up, πέρασε ένα πολύ χοντρό ρόλει στο μπροστινό μέρος των μαλλιών, άφησέ το για λίγο, και όταν το αφαιρέσεις, διατήρησε το σχήμα στερεώνοντας καλά με τσιμπιδάκια.
pinup xtenisma 5
Οι πολύ κοντές αφέλειες είναι σήμα κατατεθέν του pin up. Πιάσε τα μαλλιά σου σε χαμηλή αλογοουρά, πρόσθεσε και ένα λουλούδι, και βάλε δύο ρόλει στα σημεία πίσω από τις αφέλειες.Κάνε εγγραφή στο δωρεάν newsletter - Όλα τα νέα στο email σου!

Σου άρεσε? Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Δες ακόμα :

Posted by Μυρτω Παπαδοπουλου on 4 December 2014