Απλά βήματα για όμορφα νύχια

omorfa nixia 21 228x300 - Απλά βήματα για όμορφα νύχια

Τα νύχια μας είναι ένα κομμάτι του σώματος μας που απαιτεί εξαιρετική φροντίδα. Η περιποίηση αυτή είναι απαραίτητη καθώς ένα από τα πρώτα πράγματα που θα παρατηρήσουν οι άλλοι σε εμάς είναι τα νύχια μας είτε των ποδιών είτε των χεριών. Γι’ αυτό, ας δούμε κάποια απλά βήματα ώστε να έχουμε όμορφα νύχια συνέχεια.
Κατ’ αρχάς, όταν λιμάρετε τα νύχια σας, να χρησιμοποιείτε τη λίμα προς μία μόνο κατεύθυνση. Η κίνηση «μπρος- πίσω» που κάνουμε συνήθως καταστρέφει τα νύχια μας καθώς τα αποδυναμώνει σε σημαντικό βαθμό.
omorfa nixia 1

Να ενυδατώνετε τουλάχιστον μία φορά την ημέρα τις παρανυχίδες σας. Αυτό το βήμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό διότι οι παρανυχίδες μας γίνονται πολύ ξηρές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το συχνό πλύσιμο των χεριών, ο παγωμένος αέρας και άλλοι παράγοντες επηρεάζουν πολύ την κατάσταση των παρανυχίδων. Εάν τις ενυδατώσετε λίγο πριν φύγετε, φορέστε γάντια ώστε η ενυδάτωση να μην χαθεί από το κρύο του χειμώνα.

Φροντίστε τις παρανυχίδες με τον κατάλληλο τρόπο χρησιμοποιώντας κάποιο ειδικό stick. Είναι καλύτερο να το κάνετε αυτό, αφού τις έχετε ενυδατώσει. Μην τραβάτε ή κόβετε τις παρανυχίδες διότι αφήνετε το εσωτερικό του δέρματος απροφύλακτο. Εάν κάνετε κάτι τέτοιο, οι πιθανότητες να δημιουργηθεί κάποια μόλυνση στο χέρι σας είναι πολύ μεγάλες.

Να εφαρμόζετε μία βάση πριν απλώσετε το βερνίκι νυχιών. Εάν το βερνίκι εφαρμοστεί μόνο του, ίσως δείτε στα νύχια σας ανεπιθύμητα αποτελέσματα όπως η κιτρινίλα, η ξηρότητα και η ευθραυστότητα.
omorfa nixia 3
Να κάνετε ένα διάλειμμα από το βερνίκι νυχιών, αφήνοντας τα νύχια σας να αναπνεύσουν. Το διάλειμμα αυτό θα πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον μία βδομάδα ανά δίμηνο ή το πολύ τρίμηνο. Μην αφήνετε το βερνίκι νυχιών για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς θα κάνει τα νύχια σας να σπάνε ή να ξεφλουδίζουν.

Ακολουθήστε λοιπόν αυτά τα απλά βήματα όσον αφορά την περιποίηση νυχιών και αποκτήστε τα πιο όμορφα νύχια τόσο στα χέρια όσο και στα πόδια.Κάνε εγγραφή στο δωρεάν newsletter - Όλα τα νέα στο email σου!

Σου άρεσε? Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Δες ακόμα :

Posted by Μυρτω Παπαδοπουλου on 24 December 2014