Πώς να επιλέξετε τη σωστή βάση στο μακιγιάζ

right basis in Makeup 2 228x300 - Πώς να επιλέξετε τη σωστή βάση στο μακιγιάζ

Το μακιγιάζ είναι τέχνη. Απαιτείται εκπαίδευση και πρέπει να ακολουθείτε με ακρίβεια τις τεχνικές που σας δίνονται. Για παράδειγμα, η βάση αποτελεί ένα βασικό κομμάτι του μακιγιάζ και πρέπει να την επιλέξετε και να την εφαρμόσετε με προσοχή. Δείτε μερικές πρακτικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν.
Κατ’ αρχάς, αν δεν μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο αποχρώσεις, προτιμήστε την πιο σκουρόχρωμη. Ίσως έχουμε την τάση να επιλέγουμε τις πιο ανοιχτές βάσεις. Αυτό όμως είναι λάθος διότι έτσι το μακιγιάζ μας φαίνεται πολύ τεχνητό και επιτηδευμένο.
right basis in Makeup (3)
Πάντοτε να δοκιμάζετε την βάση στο λαιμό, λίγο κάτω από το κόκαλο του σαγονιού σας. Ποτέ να μην την εφαρμόζετε στα χέρια σας ή στα μάγουλα σας, τα οποία είναι περισσότερο εκτεθειμένα στον ήλιο και πιθανώς να σας παραπλανήσουν στην επιλογή του χρώματος. Ίσως το εσωτερικό των χεριών να είναι κάπως αξιόπιστο αλλά και πάλι, προτιμήστε το συγκεκριμένο κομμάτι του λαιμού.
Να θυμάστε πως η βάση δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε όλη την επιφάνεια του προσώπου. Απλώστε μόνο στα σημεία στα οποία υπάρχουν σημάδια τα οποία θέλετε να κρύψετε. Ίσως κάποιες φορές χρειαστεί να εφαρμόσετε λίγο concealer για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.
right basis in Makeup (1)
Να εφαρμόζετε την βάση από τα ζυγωματικά προς το πηγούνι σχηματίζοντας «κύματα». Εξασφαλίστε πως απλώθηκε σωστά η βάση στην περιοχή του σαγονιού.
right basis in Makeup (2)
Να αλλάζετε τη βάση όταν αλλάζει η εποχή καθώς ταυτόχρονα αλλάζει και το δέρμα σας. Ανανεώστε το προϊόν που χρησιμοποιείτε ώστε ποτέ να μην φαίνεται πολύ σκούρο ή πολύ ανοιχτό.
right basis in Makeup (5)
Δώστε τις σωστές σκιές καθώς και το κατάλληλο φως. Σχηματίστε τον αριθμό τρία αρχίζοντας λίγο πάνω από το μάτι και καταλήγοντας στο πηγούνι. Χρησιμοποιήστε λίγο bronzer ανεξάρτητα με την εποχή.
Ακολουθήστε με προσοχή τις παραπάνω οδηγίες και είναι σίγουρο πως θα επιλέξετε την κατάλληλη βάση για να τελειοποιήσετε το μακιγιάζ σας!
right basis in Makeup (4)Κάνε εγγραφή στο δωρεάν newsletter - Όλα τα νέα στο email σου!

Σου άρεσε? Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Δες ακόμα :

Posted by Μυρτω Παπαδοπουλου on 24 November 2014