Το Ombre στο μακιγιάζ μας

Ombre in our makeup 2 - Το Ombre στο μακιγιάζ μας

Πριν από λίγο καιρό το ombre ήταν μια άγνωστη λέξη για εμάς, που όμως μπήκε στην καθημερινότητά μας και ξαφνικά όλες αρχίσαμε να κουβεντιάζουμε για αυτό και να ρωτάμε ώστε να μάθουμε την τεχνική του.

Ombre in our makeup_4

Αρχικά, την τάση του ombre την θαυμάσαμε στα μαλλιά και έγινε αμέσως αποδεκτή, γιατί πέρα από ότι μας θυμίζει το φυσικό ’άνοιγμα‘ των μαλλιών μας στις άκρες, που γίνεται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, έδωσε τη δυνατότητα ακόμα και στις μεσογειακές-μελαχρινές κοπέλες να πειραματιστούν και με πιο ανοιχτές αποχρώσεις από το καστανό.

 Ombre in our makeup_5

Έπειτα η τάση αυτή εφαρμόστηκε και στα νύχια μας, στα οποία μπορούμε να δοκιμάσουμε μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Το ombre λοιπόν μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια hot τάση που επικρατεί όλο το χρόνο, καθώς μπορεί να υποστηριχθεί από ανοιχτόχρωμα αλλά και σκουρόχρωμα βερνίκια νυχιών. Εσύ δεν έχεις να κάνεις τίποτα άλλο, από το να δεις μερικά video ώστε να μάθεις την τεχνική του ombre στα νύχια, και φυσικά να μην ξεχάσεις να παίξεις με τις αγαπημένες σου αποχρώσεις.

 Ombre in our makeup_3

Όμως το ombre δεν περιορίστηκε μόνο στα μαλλιά και στα νύχια, αλλά βέβαια βρήκε εφαρμογή και στο χώρο του μακιγιάζ. Συγκεκριμένα επικεντρώθηκε στα χείλη, δίνοντας μας έτσι ένα νέο τρόπο για το πως θα τα βάφουμε. Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να έχεις πρωτότυπα χείλη με την τεχνική του ombre.

 Ombre in our makeup_1

Βήμα 1:
Αρχικά, όπως και πριν από σε κάθε εφαρμογή του κραγιόν μας, θα πρέπει να φροντίζουμε ώστε τα χείλη μας να είναι σωστά ενυδατωμένα. Για το λόγο αυτό είναι αναγκαίο να απλώνουμε μια ποσότητα lip balm.

Βήμα 2:
Στην συνέχεια καλό θα ήταν να απλώσεις στα χείλη σου μία ποσότητα concealer ή make up. Αυτό θα βοηθήσει ώστε το χρώμα του κραγιόν να μην φαίνεται πιο ανοιχτό ή πιο σκούρο πάνω στα χείλη σου, αλλά και κυρίως να παραμείνει σταθερό σε όλη την διάρκεια του.

Βήμα 3:
Με ένα μολύβι κάνε το περίγραμμα των χειλιών σου και δώσε το σχήμα που θέλεις να έχουν.

Βήμα 4:
Με ένα πινελάκι για τα χείλια άπλωσε το κραγιόν σου προσεκτικά, φροντίζοντας ώστε να αφήσεις το κέντρο τους άβαφτο.

Βήμα 5:
Διάλεξε ένα δεύτερο κραγιόν, που θα είναι 2-3 τόνους πιο ανοιχτό από το προηγούμενο και εφάρμοσέ το στο κέντρο το χειλιών σου, δηλαδή στο σημείο που είχες αφήσει άβαφτο.

Βήμα 6:
Το μόνο που μένει είναι ταμπονάρεις ελαφρά τα χείλη με το δάχτυλό σου και περάσεις ελαφρά από πάνω τους, λίγη πούδρα. Είσαι έτοιμη να μαγνητίσεις όλα τα βλέμματα.

 Ombre in our makeup_2

Πηγές φωτογραφιών pinterestΚάνε εγγραφή στο δωρεάν newsletter - Όλα τα νέα στο email σου!

Σου άρεσε? Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Δες ακόμα :

Posted by Μυρτω Παπαδοπουλου on 24 December 2013