10 τρόποι να μειώσεις τις θερμίδες που καταναλώνεις

Ένα από τα κύρια θέματα που απασχολεί όσους από εμάς θέλουμε να χάσουμε κιλά είναι το πώς θα τα καταφέρουμε χωρίς να στερηθούμε και να πεινάσουμε. Πως άραγε θα καταφέρουμε να μειώσουμε τις θερμίδες που τρώμε και να μην λείψει τίποτα από την απόλαυση της διατροφή μας; Ας δούμε λοιπόν κάποιους απλούς τρόπους για να μειώσουμε τις θερμίδες που καταναλώνουμε.

  • 1οςτρόπος: Μέτρησε το ελαιόλαδο
    Το ελαιόλαδο που προσθέτουμε στο φαγητό, προσθέτει θερμίδες. Για την ακρίβεια για κάθε κουταλιά της σούπας προστίθενται 135 θερμίδες. Φρόντισε, λοιπόν, το γεύμα σου να έχει 1 κ.σ. ώστε να κερδίσεις τα οφέλη χωρίς να φορτωθείς τις περιττές θερμίδες.
  • 2ος τρόπος: Μαγείρεψε σωστά
    Η έξυπνη μαγειρική είναι πολύ σημαντική στη προσπάθεια σου να γλιτώσεις θερμίδες. Απέφυγε τα τηγανητά και τσιγαρισμένα φαγητά, και πες ναι στα ψητά, βραστά ή στον ατμό τρόφιμα. Κάνε έξυπνες αλλαγές στις συνταγές μαγειρικής που χρησιμοποιείς για να είναι πιο υγιεινές.
  • 3ος τρόπος: Πιες νερό
    Όταν διψάς βρες δροσιά από ένα κρύο ποτήρι νερό. Ότι άλλο ρόφημα και να επιλέξεις περιέχει θερμίδες. Κατανάλωσε νερό άφοβα!
  • 4ος τρόπος: Μέτρησε τα φρούτα σου
    Τα φρούτα περιέχουν πληθώρα ωφέλιμων θρεπτικών συστατικών. Παράλληλα όμως περιέχουν και πληθώρα θερμίδων! Υπολόγισε τα φρούτα που καταναλώνεις καθώς περιέχουν έναν εύλογο αριθμό θερμίδων.
  • 5ος τρόπος: Φάε πάντα από το πιάτο σου
    Απέφυγε να καταναλώνεις φαγητό από τη κατσαρόλα ή το μπολ. Πάντα να απομονώνεις τη μερίδα σου, καθώς αν δε το κάνεις θα δυσκολευτείς να εκτιμήσεις τη ποσότητα φαγητού που πρέπει να καταναλώσεις.
  • 6ος τρόπος: Απομάκρυνε τους «πειρασμούς»
    Απέφυγε να έχεις στο σπίτι ή στη δουλειά ανθυγιεινά σνακ που θα δυσκολευτείς να αντισταθείς και θα χαλάσουν το πρόγραμμα της διατροφής σου.
  • 7ος τρόπος: Να είσαι προετοιμασμένος
    Φρόντισε να έχεις πάντα διαθέσιμα σνακ ή το κυρίως γεύμα σου την ώρα που πεινάς. Έτσι δε θα αναγκαστείς να καταναλώσεις κάτι που υπό κανονικές συνθήκες δε θα το επέλεγες μόνο και μόνο γιατί είσαι νηστικός.
  • 8ος τρόπος: Απέφυγε τις πρόσθετες σάλτσες
    Οι συνοδευτικές σάλτσες του φαγητού, όπως κέτσαπ, μαγιονέζα, κρέμες γάλακτος, συνήθως εσωκλείουν πολλές θερμίδες. Προτίμησε να μην τις προσθέτεις στο γεύμα ή τη σαλάτα σου.
  • 9ος τρόπος: Απέκτησε πιο υγιεινό τρόπο ζωής
    Σταμάτα τις κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα, κοιμήσου σωστά και βάλε στη ζωή σου τη φυσική δραστηριότητα. Άλλαξε τις συνήθειες σου, κινητοποιήσου! Ξεκίνα κάποιο χόμπι, άφησε το αυτοκίνητο στο σπίτι. Πέρα από τις θερμίδες που καις, βελτιώνεις τη γενικότερη υγεία σου και κρατιέσαι μακριά από το ψυγείο.
  • 10ος τρόπος: Απόλαυσε το φαγητό σου
    Οι αρχαίοι Έλληνες πάντα σοφοί: «Παν μέτρον άριστον». Τα πάντα χωράνε στη διατροφή μας απλά με μέτρο. Η διατροφή αποτελεί και μία απόλαυση, αρκεί να την ελέγχουμε.

Βασιλική Μ. Γκέσου
Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Απόφοιτος Χαροκοπείου Παν/μίου Αθηνών
Μπουσίου & Εστίας 3, 50100 Κοζάνη
Τ. 2461501817 Κ. 6932727508
vgesou@gmail.com



Κάνε εγγραφή στο δωρεάν newsletter - Όλα τα νέα στο email σου!

Σου άρεσε? Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Δες ακόμα :

Posted by Μυρτω Παπαδοπουλου on 26 May 2013