Πρακτικές Οδηγίες Για Μια Υγιεινή Διατροφή

  1. Καταναλώνετε λιγότερα λίπη
    Διαλέξτε άπαχα κρέατα, από τα οποία έχουν αφαιρεθεί τα ορατά λίπη. Χρησιμοποιείτε γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Τα λίπη εμπεριέχουν διπλάσιες θερμίδες από ότι οι υδατάνθρακες (άμυλο και ζάχαρη- προτιμήστε πάντοτε σύνθετους υδατάνθρακες , δηλαδή αμυλούχες τροφές και όχι ζάχαρη). Έτσι τρώγοντας λιγότερα λίπη, είναι ότι πιο αποτελεσματικό για να χάσετε βάρος.
  2. Καταναλώνετε λιγότερο αλάτι
    Χρησιμοποιείτε λιγότερο αλάτι και αλατισμένα τρόφιμα. Αποφύγετε τα φαγητά που περιέχουν πολύ αλάτι όπως χαμ, μπέικον, λουκάνικα, πατέ, κύβος λαχανικών, έτοιμες σούπες, σάλτσες, soy sauce, καπνιστό ψάρι ή κρέας, τσιπς, αλατισμένο πόπκορν , αλλά και τα έτοιμα φαγητά όπως fast food και κατεψυγμένα φαγητά.
  3. Καταναλώνετε λιγότερη ζάχαρη
    Αποφύγετε ή μειώστε τα γλυκά τρόφιμα, όπως γλυκά και αναψυκτικά. Μειώστε τη ζάχαρη στις συνταγές μαγειρικής. Χρησιμοποιείτε περισσότερο φρέσκα φρούτα αντί κονσερβοποιημένα. Το συνιστώμενο όριο ζάχαρης το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνιέται είναι το 10% των συνολικών θερμίδων που καταναλώνουμε ημερησίως. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 60γραμμάρια ζάχαρης ημερησίως
  4. Πίνετε λιγότερο αλκοόλ
    Πίνετε λιγότερο συχνά αλκοολούχα ποτά και όχι περισσότερο από δύο ποτήρια την ημέρα.. Κρατείστε το ποτό για ειδικές μόνο περιστάσεις και μία μόνο φορά την ημέρα.Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν προσέχετε το βάρος σας αφού το αλκοόλ περιέχει 7 θερμίδες ανά γραμμάριο!
  5. Σταματήστε να αφήνετε γεύματα πίσω!
    Έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα που τρώνε μικρά και συχνά γεύματα είναι λιγότερο πιθανόν να είναι υπέρβαρα. Εκτός του ότι η συχνή κατανάλωση γευμάτων αυξάνει τον μεταβολισμό μας, αν μείνουμε νηστικοί για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι περισσότερο πιθανόν να φάμε μεγαλύτερες μερίδες φαγητού αφού θα πεινούμε παραπάνω.
  6. Πέντε φρούτα & λαχανικά!
    Προσπαθήστε να καταναλώνετε πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως. Μία μερίδα μπορεί να είναι 2 μανταρίνια, 1 μήλο, μία ντομάτα κτλ. Φρέσκα αλλά και κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά μετρούν σαν μία από τις καθημερινές σας μερίδες.

nataly kyriakidou - Πρακτικές Οδηγίες Για Μια Υγιεινή ΔιατροφήΝάταλυ Κυριακίδου
Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος με ειδίκευση στην Παχυσαρκία
(BSc, RD, MSc Weight Management)
0035722758158

nataly.kyriakidou@hotmail.co.uk

Website



Κάνε εγγραφή στο δωρεάν newsletter - Όλα τα νέα στο email σου!

Σου άρεσε? Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Δες ακόμα :

Posted by Μυρτω Παπαδοπουλου on 1 March 2013