Δίαιτα Dukan – Η αγαπημένη δίαιτα των celebrities

 

Η δίαιτα Ducan είναι μια από τις πιο δημοφιλείς δίαιτες που ακολουθούν πιστά αρκετές celebrities. Αν και οι γιατροί διαφωνούν με το πλάνο της συγκεκριμένης δίαιτας, αυτή φαίνεται να κερδίζει όλο και περισσότερο κοινό.

Έγινε διάσημη στο γάμο της Δούκισας του Cambridge Kate Middleton με τον πρίγκιπα William όταν ειπώθηκε πως την ακολούθησε τόσο εκείνη όσο και η μητέρα της Carole Middleton και η διάσημη αδερφή της Pippa Middleton για να έχουν άψογη σιλουέτα.

Η 37χρονη ηθοποιός Penelope Cruz δήλωσε πως ακολούθησε τη δίαιτα Ducan για να χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης, όπως και η Jennifer Lopez. Επίσης το μοντέλο Gisele Bundchen είναι από τους αφοσιωμένους fan της δίαιτας.

Η Ducan είναι μια δίαιτα βασισμένη στις πρωτεΐνες και σχεδιάστηκε από τον Γάλλο διατροφολόγο Pierre Ducan οποίος έχει γράψει και 2 βιβλία που την αφορούν, ένα που περιγράφει τη δίαιτα και ένα δεύτερο με συνταγές. Η δίαιτα βασίζεται σε μια λίστα με πάνω από 100 επιτρεπόμενες τροφές και 4 συγκριμένες φάσεις μέχρι την ολοκλήρωσή της.

  1. Η πρώτη φάση είναι σχεδιασμένη ώστε να ενεργοποιεί το μεταβολισμό και όποιος την ακολουθεί να χάνει αστραπιαία 2 με 3 κιλά.
  2. Στη δεύτερη φάση συνεχίζεται η απώλεια κιλών μέχρι το επιθυμητό βάρος με διατροφή που βασίζεται στην πρωτεΐνη συνδυασμένη με λαχανικά.
  3. Η τρίτη φάση σκοπεύει στην αποφυγή λήψης των κιλών που μόλις έχασε όποιος την ακολουθεί με το σταδιακό εμπλουτισμό του διαιτολογίου με φρούτα, ψωμί, τυρί και αμυλούχων τροφών.
  4. Η τέταρτη και τελευταία φάση είναι ουσιαστικά ένα πλάνο που μπορεί όποιος έκανε τη δίαιτα να ακολουθεί για τη υπόλοιπη ζωή του ώστε να διατηρήσει το βάρος του σταθερό και βασίζεται στην πρωτεϊνική διατροφή μια φορά την εβδομάδα, τη λήψη βρώμης καθημερινά και στη λογική ότι «θα ανεβαίνω από τις σκάλες»!

Δίαιτα Ducan, Διάβασε εδώ όλη την διαδικασία!

Η δίαιτα Ducan είναι μια από τις πιο νέες και διάσημες δίαιτες με πολλές celebrities και μη να την ακολουθούν. Αν και οι γιατροί συμφωνούν πως είναι αναποτελεσματική και το πλάνο της είναι από τα χειρότερα καθώς η γρήγορη απώλεια κιλών μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, έχει αποκτήσει πολλούς φανατικούς οπαδούς που την ακολουθούν πιστά.



Κάνε εγγραφή στο δωρεάν newsletter - Όλα τα νέα στο email σου!

Σου άρεσε? Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Δες ακόμα :

Posted by Μυρτω Παπαδοπουλου on 6 January 2013