5 τρόποι για να χάσετε τα κιλά σας και να μην τα ξαναπάρετε

lose weight no fad diet fcp 228x300 - 5 τρόποι για να χάσετε τα κιλά σας και να μην τα ξαναπάρετε

Μάθετε πώς  το να χάσετε τα κιλά που σας βασανίζουν μπορεί να είναι πιο απλό από ότι εσείς νομίζετε.  Αρκούν μόνο μερικές στρατηγικές και tips για να μπορείτε να επιτύχετε το στόχο σας, όποιος και εάν είναι αυτός. Με  τις στερητικές δίαιτες για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα κιλά που γρήγορα χάσατε δυστυχώς επιστρέφουν  γιατί απλά δεν έχετε μάθει πώς να τα κρατήσετε μακριά σας.

1o ΒΗΜΑ – ΝΕΡΟ
Πρόσφατες έρευνες υποστηρίζουν ότι όταν πίνουμε 1 ποτήρι νερό 30 λεπτά πριν από κάθε γεύμα  μειώνει την κατανάλωση φαγητού, καθώς δημιουργεί  ένα αίσθημα  πληρότητας  στο στομάχι.  Έχει αποδειχθεί ότι τις περισσότερες φορές που νιώθει κάποιος ότι πεινάει ουσιαστικά  είναι αφυδατωμένος. Αρχίστε λοιπόν να πίνετε περίπου 1 ½ – 2 λίτρα νερού την ημέρα και θα δείτε την διαφορά.

2ο ΒΗΜΑ  – ΑΣΚΗΣΗ
Η άσκηση κράτα το βασικό μεταβολισμό σας σε φόρμα.  Για όσους δεν είναι οπαδοί της άσκησης απλά ας αρχίσουν περπάτημα, όσοι έχουν κήπο ας ασχοληθούν με τον κήπο τους, επίσης  οι δουλειές του σπιτιού μπορούν να σας βοηθήσουν.

3ο ΒΗΜΑ  – ΑΓΑΠΗΣΤΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ  ΣΑΣ
Προβληματίζομαι πολύ όταν ακούω κάποιον που κάνει  διατροφή επιλέγοντας πχ να τρώει μόνο σούπες, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι θα καταστεί αδύνατος μέσα σε μια βδομάδα. Αν όλες αυτές οι δίαιτες που παρουσιάζονται ως θαυματουργές λειτουργούσαν θα ήμασταν όλοι αδύνατοι – αντίθετα η παχυσαρκία ολοένα και αυξάνεται.  Είναι γνωστό ότι οι στερητικές δίαιτες εύκολα εγκαταλείπονται. Αγαπήστε λοιπόν το πρόγραμμα διατροφής σας, και πιστέψτε με,  θα χάσετε τα κιλά σας αλλά το σημαντικότερο είναι ότι θα τα κρατήσετε για μια ζωή!

4ο ΒΗΜΑ– ΜΙΚΡΕΣ,  ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ  ΑΛΛΑΓΕΣ
Κάντε μικρές αλλαγές στη διατροφής σας και θα ανταμειφτείτε!  Προτιμήστε τα light προϊόντα,  κάθε φορά που τρώτε προσπαθήστε να σταματάτε πριν νιώσετε το στομάχι σας να παραγεμίζει, μην ξεχνάτε τα ενδιάμεσα γεύματα σας, έτσι κρατάτε το μεταβολισμό σας σε καλά επίπεδα και αποφεύγετε να μεγάλα γεύματα. Αυτά και πολλά άλλα θα σας βοηθήσουν να φτάσετε στο στόχο σας χωρίς να σας εξαντλήσουν.

5ο ΒΗΜΑ – ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΠΑΡΑΣΠΟΝΔΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Είναι γνωστό το σώμα προκειμένου να προστατευθεί αντιδρά στη στέρηση μειώνοντας το βασικό του μεταβολισμό. Επομένως οι μικρές παρασπονδίες του δίνουν το μήνυμα ότι δεν στερείστε. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να παρερμηνευθεί και αρχίσετε να καταστρατηγείτε την διατροφή σας καθημερινά.   Επίσης 1-2 παρασπονδίες στη διατροφή μας την βδομάδα είναι κάτι που θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τη διατροφή σας για μεγάλο χρονικό  διάστημα χωρίς να κουραστείτε!!

Κωνσταντίνου Κρήνη
Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Bας. Παύλου 10, Βούλα
Τηλ. 2108995614/6992519192
Ιστοσελίδα: www.balancediet.gr
Email: info@balancediet.gr



Κάνε εγγραφή στο δωρεάν newsletter - Όλα τα νέα στο email σου!

Σου άρεσε? Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Δες ακόμα :

Posted by Μυρτω Παπαδοπουλου on 13 September 2012