Χάστε το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς μόνο με διατροφή

koilia 228x300 - Χάστε το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς μόνο με διατροφή

Το αποθηκευμένο στην περιοχή της κοιλιακής χώρας λίπος δεν είναι μόνο αντιαισθητικό, αλλά αποτελεί παράγοντα κινδύνου για σοβαρές ασθένειες όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, το έμφραγμα και ο σακχαρώδης διαβήτης. Πέρα από την εφαρμογή ενός εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής που θα προτείνει ο διαιτολόγος, υπάρχουν τροφές που συμβάλλουν στην επίτευξη αυτού του στόχου.

 

  • Καταρχάς τα ω-3 λιπαρά οξέα – που βρίσκονται σε λιπαρά ψάρια όπως σαρδέλα, σολομός, σκουμπρί και τσιπούρα- μιας και προάγουν τον καλό μεταβολισμό. Ο μηχανισμός που τον κάνουν αυτό είναι μέσω της ρύθμισης της ινσουλίνης και άρα της σταθεροποίησης των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.
  • Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που βρίσκονται σε τρφές όπως το ελαιόλαδο, οι ελιές, το αβοκάντο. Αυτά έχουν την ιδιότητα να προάγουν τον καλό μεταβολισμό και άρα την καλύτερη απώλεια λίπους από τις περιοχές που είναι αποθηκευμένο στο σώμα.
  • Τα μήλα φαίνεται να προάγουν επίσης τον καλό μεταβολισμό μιας και μελέτες έχουν δείξει ότι άτομα που καταναλώνουν μήλα χάνουν ευκολότερα βάρος από ότι όσοι δεν τρώνε. Πιθανά αυτό να συμβαίνει εξαιτίας του αυξημένου αισθήματος κορεσμού που προσφέρουν λόγω της περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες και νερό. Η αντιοξειδωτική ουσία «κουερσετίνη» των μήλων συντείνει στην μείωση της χοληστερόλης και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου.
  • Τέλος τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το μαρούλι, το σπανάκι και η ρόκα έχουν πολύ λίγες θερμίδες ενώ δίνουν το αίσθημα του κορεσμού μόλις καταναλωθούν. Επίσης περιέχουν ασβέστιο που βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του μυϊκού συστήματος μετά από άσκηση

Βάλτε λοιπόν στη διατροφή σας τα παραπάνω σε συνδυασμό με ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα απώλειας βάρους και είναι βέβαιη ότι θα «ισιώσουν» και τα πιο επίμονα πεταχτά στομαχάκια.

Δρ Αιμιλία Βασιλοπούλου, RD, PhD
Καθηγήτρια Διαιτολογίας-Διατροφής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Διδάκτορας Ιατρικής Σχολής Παν. Αθηνών

Πρεβέζης 13
1065 Λευκωσία
Κύπρος
+35722660560
www.all-diet.gr
info@all-diet.gr



Κάνε εγγραφή στο δωρεάν newsletter - Όλα τα νέα στο email σου!

Σου άρεσε? Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Δες ακόμα :

Posted by Μυρτω Παπαδοπουλου on 17 September 2012