Αυτός ο πίνακας είναι καθαρά ενδεικτικός- ο κάθε άνθρωπος μπορεί να επηρεαστεί διαφορετικά από ένα τρόφιμο
- Αμυλούχα
- Κρουασάν, μπισκότα σοκολάτας, δημητριακά σοκολάτας, δημητριακά με αποξηραμένα φρούτα, ψωμί με σπόρους
- Παξιμάδι με σπόρους ή σουσάμι
- Δημητριακά με πολλές φυτικές ίνες
- Καστανό ρύζι
- Πατατάκια και ξηροί καρποί
- Λαχανικά
- Μπρόκολο
- Λάχανο
- Κρεμμύδι
- Κουνουπίδι
- Πιπεριές
- Ρόκα
- Iceberg
- Φρούτα
- Λεμόνι, γκρεΐπ φρούιτ, ανανάς, πορτοκάλι, μανταρίνι, ακτινίδια
- Χυμοί εσπεριδοειδών
- Γαλακτοκομικά
- Πλήρες γάλα, σοκολατούχο γάλα, προτιμήστε γάλα χωρίς λακτόζη ή γάλα ρυζιού
- Κρέμα γάλακτος
- Γάλα εβαπορέ, σαντιγύ
- Τυριά με λιπαρά από 15% και πάνω
- Ομάδα κρέατος (υποκατάστατα)
- Μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας με λίπος, αλλαντικά, λουκάνικα, ζαμπόν, καπνιστά κρέατα
- Τηγανιτά κρεατικά ή κρεατικά με λιπαρές σως
- Λιπαρα και σνακ
- Σως και dressings υψηλές σε λιπαρά
- Μπισκότα, σοκολάτες, γλυκά με κρέμα γάλακτος, τσίχλες, καραμέλες
- Όλα τα γλυκά που περιέχουν ξηρούς καρπούς
- Σιροπιαστά γλυκά
- Άλλα
- Καφές, αναψυκτικά, τσάι που περιέχει καφεΐνη
- Σκόρδο, τσίλι, πιπέρι, πίκλες και μπαχαρικά
- Αλκοόλ
Νάταλυ Κυριακίδου
Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος με ειδίκευση στην Παχυσαρκία
(BSc, RD, MSc Weight Management)
0035722758158
nataly.kyriakidou@hotmail.co.uk