Πως θα χάσουμε τα κιλά των διακοπών

diakopes 228x300 - Πως θα χάσουμε τα κιλά των διακοπών

Ήδη βρισκόμαστε στον πρώτο μήνα του φθινοπώρου….το καλοκαίρι, όσο και αν μας ενοχλεί σαν σκέψη, πέρασε….πίσω του άφησε όμως υπέροχες αναμνήσεις….βόλτες στην παραλία, αραλίκι στα beach bar πίνοντας δροσερές μπύρες, τα βράδια πάντα μαζευόταν η παρέα και χωρίς να το καταλάβουμε όλες οι βραδιές τελείωναν με σουβλάκια και γευστικότατα μεζεδάκια…Έτσι, είναι αναμενόμενο ότι το καλοκαίρι δεν άφησε μόνο ωραίες αναμνήσεις, αλλά και μερικά περιττά κιλά….
Πώς θα μπορούσαμε λοιπόν να χάσουμε αυτά τα μερικά παραπανίσια κιλά, που στο κάτω κάτω ας μην στεναχωριόμαστε διότι αυτά είναι δείγμα ότι περάσαμε τέλεια άσχετα με τα όσα συμβαίνουν!
Η λύση λοιπόν είναι απλή:

  • Δεν θα πρέπει να πανικοβληθούμε! Όποιο πρόβλημα έχει λύση και είναι καθαρά δική μας υπόθεση απλά δεν είναι πρόβλημα.
  • Αποφεύγουμε αυστηρές και μη ισορροπημένες διατροφές, μια τέτοια επιλογή θα προκαλούσε απώλεια μυικού ιστού και υγρών και όχι κάψιμο λίπους. Επίσης τέτοιου είδους διατροφές επιτυγχάνουν προσωρινή απώλεια βάρους και αποδυνάμωση του οργανισμού.
  • Αυξάνουμε την κατανάλωση νερού ( 6 – 8 ποτήρια ημερησίως ).
  • Καταναλώνουμε συχνά και μικρά γεύματα.
  • Τα 3 βασικά γεύματα μας φροντίζουμε να περιέχουν από όλες τις κατηγορίες τροφίμων ( άμυλο – πρωτεΐνη – λιπαρά – φυτικές ίνες )
  • Δεν στερούμε στον εαυτό μας το αγαπημένο μας γλυκό σαν τιμωρία για τις καλοκαιρινές μας ατασθαλίες. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μετά από ένα διάστημα αυτοτιμωρίας και στέρησης να έχουν δημιουργηθεί απωθημένα και να καταναλώσουμε μεγαλύτερες ποσότητες γλυκών από αντίδραση. Έτσι, καθιερώνουμε μια συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας και επιβραβεύουμε τον εαυτό μας για τη σωστή διατροφή που ακολούθησε τις προηγούμενές ημέρες τρώγοντας κάτι που θα ικανοποιούσε τον ουρανίσκο μας!
  • Καταναλώνουμε καθημερινά φρούτα και λαχανικά εποχής.
  • Μετριάζουμε το αλκοόλ σε 3 ποτά την εβδομάδα κατά προτίμηση μπύρα ή κρασί.
  • Αυξάνουμε τη σωματική δραστηριότητα, είτε κάνοντας δουλειές του σπιτιού, είτε κάνοντας βόλτα στα μαγαζιά ή με το να γραφτούμε σε γυμναστήριο ή καθιερώνοντας 30 λεπτά περπάτημα κάθε μέρα.

Γενικά να θυμόμαστε ότι η ζωή είναι μικρή και έχει ήδη πολλά προβλήματα, ας φροντίσουμε να αγαπήσουμε το σώμα μας και το θέμα διατροφή να είναι κάτι που το προσέχουμε με αγάπη και όχι με άγχος και εμμονή. Και ας μην ξεχνάμε ότι αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι όσο δύσκολο και αν φαίνεται, στην πράξη τα πράγματα είναι πιο απλά! ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!

Σπυριδούλα Ι. Νικομάνη
Πτυχιούχος Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Τηλ. 2661026609, 6945168837
www.diet-corfu.gr // e-mail:snikomanh@yahoo.gr



Κάνε εγγραφή στο δωρεάν newsletter - Όλα τα νέα στο email σου!

Σου άρεσε? Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Δες ακόμα :

Posted by Μυρτω Παπαδοπουλου on 17 September 2012